Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Boğaları Bu Üç Haberle Umut Buldu

Ethereum (ETH) fiyatı 1.300 doların üstüne çıkarak hafta genelinde neredeyse yüzde 10 oranında yükseliş sergiledi. Onun hafta boyunca yaşadığı bazı gelişmeler, ether camiasına umut verdi.

2018’deki fiyat rekorunu kıran ether, bu yıl başka bir rekor daha tazeledi. Messari verilerine göre ether fiyatı bu yıl 26 gündür üst üste 1.000 doların üstünde seyrediyor. Bundan bir önceki rekor 2018 yılında; 25 günle kırıldı.

Grayscale, Reddit, PayPal

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan Grayscale, ara verdiği Ethereum işlemlerini yeniden açtığını açıkladı. 2020’nin sadece son çeyreğinde 3.3 milyar dolar yatırım alan Grayscale’in Ether Trust’ında 4 milyar dolarlık fon bulunuyor. Kurumsal yatırımcılar, alınan bu kararla ether işlemlerini sürdürebilecekler.

Ether takipçilerine yalnızca kurumsal değil bireysel yatırımcı da umut veriyor. Bloqport tarafından paylaşılan verilere göre PayPal’deki kripto para hacimleri büyümeye devam ediyor. Bireysel yatırımcının talebini ölçmek için kullanılan bu veriler, bitcoin ve ether işlemlerinin çoğaldığını gösteriyor.

Ethereum Foundation bu hafta, günlük kullanıcı sayısı 50 milyonu geçen Reddit ile anlaşma sağladı. Reddit geliştiricileri, Community Points sistemini iyileştirmek için ethereum ekibiyle iş birliği yapacak.

Pandemi nedeniyle konferans ertelendi

Bu hafta öğrenilen bir diğer şey, Ethereum Foundation’ın yıllık olarak düzenlediği konferansın ertelendiği oldu. Ağustos ayında düzenlenmesi beklenen Devcon etkinliğinin pandemi dolayısıyla ileri bir tarihe çekildiği açıklandı.

2014 yılından beri düzenlenen bu etkinlik en son 2019’da, Japonya’da düzenlendi. Ethereum Foundation 2020’de düzenlenecek Devcon etkinliğinin tarihini Ağustos 2021’ye çekme kararı almıştı. Fakat konferans, pandemi nedeniyle yeniden ertelenmek zorunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!