Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Köyde Para Olarak Bitcoin Kullanılıyor

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin‘i tasarlarken aklında olan temel hedef bunun eşler arası bir ödeme aracına dönüşmesi ve insanlara ekonomik özgürlük sunmasıydı. Bitcoin whitepaper’ında da yazan bu ibareye rağmen yatırımcıların birçoğu BTC’yi paralarını katlama yolu olarak gördü ve görmeye de devam etmekteler.

Nakit Yok, Bitcoin Var

El Salvador içerisindeki bir köy ise Bitcoin’i amacına uygun olarak kullanmaya başlamış gibi gözüküyor. El Salvador içerisindeki El Zonte köyündeki insanların büyük bir çoğunluğu bankacılık hizmetlerine erişim sağlayamıyor. İnsanların buna ek olarak nakit para kullanmadığı ve işlemler için Bitcoin kullandığı aktarılmakta.

Peki bankacılık hizmetlerine bile erişimi olmayan insanlar nasıl Bitcoin ile tanıştı? Michael Peterson tarafından organize edilen Bitcoin Beach girişimi, bölgedeki köylere Bitcoin’i tanıtmayı hedefliyor. Bitcoin Beach tarafından yapılan açıklamada da köydeki öğrencilerin belirli okul görevlerini tamamlamaları karşılığında aylık Bitcoin kazandığı ve okullar Koronavirüs yüzünden kapalı olsa da eğitimin böylece sürdüğü vurgulandı.

Köydekiler BTC işlem ücretini de azaltmak için  Lightning Network aracılığıyla Wallet of Satoshi isimli bir uygulamayı kullanmakta. Bu da işlem ücretlerinin minimum seviyede tutulmasını sağlıyor. Görünüşe göre Bitcoin, gerçekten de itibari paraların yerini almaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment