Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Solana Projesi, FTX’in Gölgesinden Çıkmaya Çalışıyor

Merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinden Mercurial, bir isim değişikliğine giderek ismini ‘Meteora’ olarak değiştirmeyi ve yeni bir token çıkarmayı planlıyor.

Mercurial projesinin MER adlı tokenı, kripto para borsası FTX’in çöküşünden bu yana neredeyse %50 oranında değer kaybetti.

Meteora için çıkarılacak yeni tokenın maksimum arzının MER’inkinin 10’da 1’i kadar olması ve 100 milyonla sınırlanması planlanıyor. Mevcut MER sahipleri, sahip oldukları token miktarıyla orantılı olacak şekilde yeni tokendan alacaklar.

Solana tabanlı bir proje olan Mercurial, Solana tabanlı diğer birkaç farklı DeFi projesi gibi FTX’in çöküşü yüzünden olumsuz etkilendi. Mercurial, piyasaya girerken düzenlediği token satışını FTX aracılığıyla gerçekleştirmişti.

Mercurial ayrıca FTX’in iflasından sonra bir hack saldırısına uğramış ve bu saldırı yüzünden 800 bin dolarlık MER token çalınmıştı.

Mercurial’ın kardeş protokolü olan Jupiter Finance’in kurucusu Ben Chow, projenin isminin değişmesiyle ilgili olarak şunu söyledi:

“Aslında ilk başta bunu Mercurial çatısı altında, MER tokenla birlikte yeni bir ürün olarak çıkarmayı düşünüyorduk ama FTX’te yaşanan olayların ardından, ‘Bize yeni bir ürün yetmez, yepyeni bir tokena ihtiyacımız var.’ dedik.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!