Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Üç Kanal Üstünden 7 Milyar Dolarlık Kripto Para Aklandı

Elliptic tarafından yapılan araştırmaya göre belli başlı üç ana kanal üzerinden toplamda 7 milyar dolarlık kripto para aklandı.

Analiz firması Elliptic, merkeziyetsiz borsalar (DEX), blockchainler arası geçiş yapmayı sağlayan cross-chain köprüler ve coin swap gibi, KYC gerektirmeyen servisler aracılığıyla 2020’den beri 7 milyar dolar değerinde kripto paranın aklandığını açıkladı.

Elliptic, bu kripto paraları “yasa dışı veya yüksek seviyede riskli” olarak değerlendiriyor.

Şirket, aslında geçen yıl paylaştığı raporda çok daha iyimser bir tahminde bulunmuştu. Bu kanallar aracılığıyla aklanan kripto paraların değerinin ancak 2023’ün sonunda 6,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülse de sayının geçtiğimiz temmuzda çoktan 7 milyar dolara çıktığı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre suçlular, kara para aklama işlemlerini gizleyebilmek için “türev ticareti ve limit emri” gibi çeşitli, karmaşık yöntemler kullanıyor.

Elliptic, bu kara para aklama işlemlerinde özellikle Kuzey Kore destekli Lazarus Group’un ön plana çıktığını vurguluyor:

Cross-chain yöntemler kullanarak 900 milyon dolardan fazla para aklayan Lazarus Group, cross-chain köprüler aracılığıyla açık ara en çok yasa dışı fonu aklayan isim durumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!