Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkeden Web3 ve Blockchain Girişimlerine 2 Milyar Dolarlık Fon

Abu Dabi’nin teknoloji ekosistemi Hub71, Web3 ve blokzinciri girişimlerini desteklemek adına 2 milyar dolarlık yeni bir fon başlattı.

Yerel haber ajanslarında yakın tarihte paylaşılan bilgiye göre Abu Dabi merkezli Hub71, bölgedeki Web3 ve blokzinciri teknolojisi girişimlerini desteklemek için 2 milyar dolarlık yeni bir fon başlattı.

Fon toplama temelli başlatılan bu programın ana ortağı First Abu Dhabi Bank’ın (FAB) araştırma ve geliştirme merkezi FABRIC oldu. Öte yandan birçok Abu Dabi merkezli dijital varlık borsası ve hizmet sağlayıcısı da girişimin bir parçası olarak yerini aldı.

FAB Grup Operasyon Direktörü Suhail Bin Tarraf, atılan bu adımın “Önce Müşteri” politikaları doğrultusunda olduğunu ve müşterilerini NFT, metaverse, Web3 gibi geleceğin hizmetlerinden mahrum bırakmayacaklarını ifade etti.

Hub71 Genel Müdür Yardımcısı Ahmad Ali Alwan, Hub71+ Digital Assets’in piyasaya sürülmesinin Abu Dabi’nin küresel ölçekte değişim ve dönüşümünü temsil ettiğini belirtti.

Paylaşılan detaylara göre fon, yeni başlayanların çok çeşitli teknoloji programlarına, hükümet ve yatırım ortaklarına erişimini sağlayacak. Ayrıca söz konusu girişim, Abu Dabi’ye taşınan işletmeleri destekleyecek ve Orta Doğu ile iş birliği içerisinde hareket edip küresel pazarlarda büyümeleri için çabalayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!