Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkeden Yatırımcıları ve Borsaları İlgilendiren Yeni Kripto Para Kuralları!

Tayvan Mali Denetim Komisyonu (FSC) kripto para sektörünü daha güvenilir hale getirmeyi amaçlayan resmi bir kılavuz yayınladı.

Tayvan’dan kripto para sektörüne yönelik yapıcı bir adım geldi. Ülkenin düzenleyici kurumu tarafından 26 Eylül Salı günü yayınlanan bir raporda ülke genelindeki kripto para şirketlerine yönelik düzenlemeleri sıkılaştırırken daha fazla netlik sağlayan bir kılavuz yayınladı.

FSC yayınladığı kılavuzda, müşteri fonlarının şirket varlıklarından ayrı olarak saklanması gerektiğini vurgularken kripto para şirketlerinin bir iç denetim mekanizması kurmalarını zorunlu kıldı.

Kripto para şirketlerinden bağımsız piyasa yapıcılarla çalışmalarını isteyen FSC, kripto para ihraç eden şirketlerin de bu uygulamalar ile çevreye nasıl bir etkide bulunduklarını araştırması gerektiğini vurguladı.

Şirketlerden bir izahname (whitepaper) yayınlamalarını ve müşteri varlıklarıyla şirket varlıklarını net bir şekilde ortaya koymalarını talep eden FSC, menşei Tayvan dışında yer alan borsalardan da kara para aklamayı önleme yasalarına uygun olarak yerel kayıt yaptırmalarını talep etti.

Kılavuzda müşteri varlıklarının güvenliğini ön plana çıkarılırken kripto paraların saklanmasına yönelik sistemlerin de güçlendirilmesi ve güncel tutulması istendi. Ayrıca kripto para şirketlerinin her yıl rapor yayınlamak üzere muhasebeciler ataması da gerekecek.

Öte yandan ABD, Avrupa ve Japonya özelinde hazırlanan düzenleyici kanunlara atıfta bulunan FSC, bu bölgelerdeki kanun yapıcıların yeni piyasa dinamiğini gelişen yapısına dayalı normlar oluşturmaları gerektiğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!