Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yatırımcı Kripto Para ve NFT’lerden Milyon Dolarlar Kazandı

Avustralyalı Daniel Maegaard, 4.000 dolarla başladığı kripto para yolculuğuna milyon dolarlar kazanarak devam etti. Daniel; Bitcoin, altcoin ve NFT’lere kadar birçok dijital varlığa yatırım yaptı.

The Hustle ile milyon dolarlık hikayesini paylaşan 30 yaşındaki Daniel, kripto para yatırımına 2013 yılında başladı. Sekiz yıllık yatırım hayatı boyunca Daniel, iki kere servet kazandı.

Her şey Bitcoin ile başladı

Daniel, 2013 yılında psikolojisi öğrencisiyken Bitcoin hakkında bir makaleye denk geldi. Şubat ayında yaşanan bu olay zamanında Bitcoin fiyatı 15 dolardan 30 dolar seviyesine yükselmişti ve piyasa değeri 1 milyar dolar civarındaydı. Fakat Daniel, Bitcoin’e inanıyordu. Arzının sınırlı oluşu, teknolojisi gibi birçok faktör, Bitcoin’e yatırım yapmasını sağladı.

Bitcoin yaklaşık 150 dolardan fiyatlanırken Daniel 4.000 dolarlık BTC aldı. Yıl sonunda fiyatı 950 dolara kadar çıkan BTC, Daniel’e getiri sağlamıştı bile.

İşleri büyütmeye karar verdi

Daniel, 2014 – 2015 yılları arasında altcoinlere yatırım yapmaya karar verdi. Piyasa değeri düşük, volatilitesi yüksek olan XRP gibi kripto paraları tercih ediyordu. Daha çok XRP’ye yönelmeyi tercih eden milyoner, 2017’de XRP’de görülen artışla birlikte toplam servetini 1 milyon dolara çıkardı.

Kazancının 600.000 dolarıyla ev alan Daniel, kalan 400.000 dolarla tekrar yatırım yapmak istedi.

2017 boğa rallisi yaradı

2017’de Bitcoin ve altcoin fiyatlarında yükseliş görüldü. Bitcoin’de görülen sıçramadan faydalanan Daniel, 400.000 dolarını 10 milyon dolar yaptı.

“Bitcoin’in artık zirve yapacağını biliyordum ve çıkmam gerektiğini anlamıştım.”

Genç milyoner, büyükannesine kadar birçok kişinin kendisini arayıp Bitcoin hakkında sorular sorduğunu söylüyor.


Yeni bir şey aramaya koyuldu

Daniel, servet elde ettikten sonra dünyayı gezip eğlendiğini, tekrar yatırım yaptığını ancak eski tadı alamadığını söyledi. Yeni bir şeyler aramaya koyulan milyoner, kendisini NFT dünyasının içinde buldu. 2017 yılında NFT’nin adını duymaya başlayan Daniel, o zamanlar bu teknolojinin dolandırıcılık gibi aldatmaca bir şey olduğuna inanıyordu. Fakat araştırmaya başlayınca işler değişti.

NFT dünyasına adım attı

Daniel, önce Axie Infinity ile bu dünyanın bir parçası oldu. Zaman içinde daha çok para harcamaya başladı ve platformdaki nadir olan ve 80 ETH’ye satılan NFT’leri almaya başladı. Ardından CryptoPunks’ı keşfetti ve orada bulunan en az 22 eser için 1.5 milyon dolar ödediğini ifade etti. Daniel, “Herkes deli olduğumu düşünüyordu.” dedi.

2021’de NFT çılgınlığının başlamasıyla birlikte Daniel, satın aldığı bazı NFT’leri 800.000 dolar veya 1 milyon dolar gibi yüksek meblağlardan sattı. Ardından tekrar yatırım yaptı ve bu zamana kadar satılan en pahalı canlı dijital sanat koleksiyonu olan Hashmask’ten birisini 650 bin dolara satın aldı. Daniel, binlerce dolar değerinde farklı eserler de aldı.

Aktardığına göre, yaklaşık 12 milyon dolar değerinde NFT’si var.

Şimdi ne yapıyor?

Daniel, sahip olduğu bazı mülkleri satarak kripto paralara yatırdığını söylüyor. “Kazançlarımı en üst seviyeye çıkarmak istiyorum.” diyen milyoner, net değerinin %95’inin kripto ve NFT’lerde olduğunu belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!