Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yılın Burning Man Festivalinde Bitcoin Eserleri Dikkat Çekti

Her sene yapılan Burning Man festivali vakti geldi ve bazı ‘sanatsal’ kıyafetlerde ve ekipmanlarda yer alan Bitcoin logoları dikkat çekti.

Burning Man

Burning Man yıllık olarak çölün ortasında düzenlenen küresel ve kültürel bir hareket olarak bilinmekte.

En azından festival için bilet almadan önce cevaplamanız gereken sorunun cevabı tam olarak bu. Yanlış cevaplar arasında; a) müzik festivali, b) haftalık bir delirme, c) sergi şeklinde ticari bir tecrübe yer alıyor ve bu cevapların hepsi sizin ne kadar ‘Burning Man’ olduğunuz test etmek için konulmuş.

Festival bileti 1.200 dolara yakın bir ücrete tekabül etse de, festival içerisinde para pek fazla geçmiyor. İnsanlar genellikle birbirlerine hediye etme yolunu tercih etmekte.

Burning Man festivali 2014 yılında Bitcoin ile yapılan bağışları kabul ediyordu ancak 2018 yılında yapılan festivalde yine bağış isteniyor ama bu sefer Bitcoin bir seçenek değil.

Aralarında Silikon Vadisinin milyarderlerinin bulunduğu bir festivalde çağın en önde gelen para birimlerinden birisinin ‘seçenek’ olarak sunulmuyor olması da söz konusu festival hakkında bir takım sorulara yol açabilir. Festival ilk düzenlendiği yıllarda gerçek anlamda kapitalizme karşı bir ‘duruş’ olarak öne çıkmış olsa da, günümüzde sosyeteden bir çok kişinin sadece ‘varlıklı’ olduğunu göstermek için gittiği bir yer haline geldi.


Festival bir çok kişi tarafından da ciddi eleştiri yağmuruna tutulmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment