Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Buntinx: “Bitcoin Fiyatı İçin Endişelenmeye Gerek yok”

Özellikle Bitcoin ile alakalı yazılarıyla tanınan Belçikalı bağımsız yazar Jean Pierre Buntinx, geçtiğimiz günlerde, Bitcoin fiyatıyla ilgili görüşlerini belirten bir yazı yazdı.

Bitcoin dünyasıyla iç içe olmak, kısa süreli değişimleri ve tutarsızlıkları göz ardı etmek demektir. Kripto paraları senelerdir takip eden insanlar, yazılı olmayan şu kuralı çok iyi bilirler: Bitcoin fiyatı her zaman yorumlamaya ve spekülasyona açıktır. Her şeye rağmen, tüm bu gidişat hala yükselmektedir.

Bitcoin Fiyatı Gayet İyi Durumda

Konu Bitcoin fiyatı olunca, birçok insan heyecanlanabiliyor. Geçen sene çok hızlı bir yükseliş ile 1000 doların altında olan fiyat, neredeyse 20.000 dolar olmuştu. Bu yükselişle “Hayal” denilen şeyin oldukça gerçek olabildiği ortaya çıktı. Yine de bu çılgınlık şu anlık sakinleşti ya da öyle görünüyor.

Birçok kişi Bitcoin fiyatına kısa bir zaman dilimi için bakmaya eğimlidir. Şu anki değer, 2017 Aralık sonlarıyla karşılaştırılınca önemli ölçüde düştü. Bu tamamen beklenen bir gelişmeydi ve uzun vadede Bitcoin piyasasına çok fayda sağlayacak. Kripto para dünyasında çok büyük kazançlar, her zaman için bir miktar şüphe barındırabilir.

Bazı uzmanlar yakında 25.000 dolarlık bir Bitcoin fiyatı görebileceğimizi söylüyor. Diğerleri ise 2020 yılına kadar BTC başına yarım milyon ya da daha fazlasını planlıyorlar. Bu tahminlerin hepsi tamamen doğru ya da tamamen yanlış olabilir. Bu konuda spekülasyon yapmak, gün sonunda hiçbir amaca hizmet etmez. Bitcoin fiyatı bir yönde veya başka bir şekilde gelişecek, şu anlık bu kadarı garantili.

Büyük Resim Oldukça Sevimli Gözüküyor

Bitcoin fiyat trendi uzun süreli olarak değerlendirilip incelendiğinde her şey yolunda gözüküyor. Bir yıl önce, BTC başına düşen değer, bugünkü durumun yedide birinin biraz üzerindeydi. Üç yıl öncesine göre, hala şu anki fiyat ise % 3,500 oranında.

Belki de 2018 biraz daha sakin bir yıl olacak. Neler olup biteceğini ise yalnızca zaman gösterecek. Bitcoin’in gerçekten başarılı olacağına inananlar şu anki düşüşü daha da fazla umursamazlar. Piyasa değişimleri her yıl meydana gelir ve değişken olmaya oldukça eğilimlidir. Bitcoin, ilk iki yılda % 99’luk bir fiyat düşüşünü atlattı ve gayet iyi devam etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment