Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Maliye Bakanlığı Kripto Para Vergi Taslağının Son Halini Yayınladı

Nikkei Asian Review tarafından 30 Mart Cuma günü yayınlanan habere göre Tayland Maliye Bakanı, Tayland’ın kripto paralar için beklenen vergi taslağını bu hafta açıkladı.

Apisak Tantivorawong, 27 Mart’taki kabine toplantısında, kripto para işlemlerinin yüzde 7’lik katma değer vergisi (KDV) ile vergilendirileceğini ve yüzde 15’lik sermaye kazançları vergisi ile kazanç sağlayacağını bildirdi. 14 Mart’ta yayınlanan dijital varlık düzenlemelerinin ilk taslağı, Tayland’daki dijital kazançlı kripto para vergisinde beklenen vergi tavanının yüzde 15 olduğunu gösterdi.

Tayland’da özellikle ICOlar ile ilgili kripto para düzenlemelerini çevreleyen önceki belirsizlik, Tayland Dijital Menkul Kıymetler Borsası’nın (TDAX) Şubat ayında Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (Thai SEC) düzenleyici çerçeveyi yayınlamasını beklediği için ICO’ları durdurmasına neden oldu.

Şubat ayının başlarında, Tayland merkez bankası valisi tüm bankalardan kripto paralara yatırım ve ticaret yapmamalarını, ayrıca kripto para ticareti için borsa ya da platform oluşturmamalarını ve katılmamalarını istedi. Bu merkez bankası genelgesi sadece bankalara uygulandı, borsalara veya diğer kripto para hizmetlerine uygulanmadı.

Nikkei Asian Review Cuma günü yaptığı açıklamada, yeni düzenlemelerin “büyüyen kripto para sektörünün kara para aklama, vergi kaçırma ve diğer suç faaliyetleri için kullanılmasını önlemek” için tasarlandığını yazdı. Eskiden Maliye Bakanı olan Taylandlı Fintech Derneği başkanı Korn Chatikavanij, Tayland hükümetinin “koruma içgüdülerinin acımasız yönetmeliklere yol açmasına izin vermemeleri konusunda ihtiyatlı” olması gerektiğine dikkat çekti.

Taylandlı kripto para girişimlerinin iş yerleşimi için daha çok kripto para dostu olan yerleri aradığını söyleyen Nikkei Asian Review, Tayland ve Güney Kore platformu olan Six.network’ün Singapur’da kayıtlı olmasını rağmen ICO’larını Bangkok’da tutmasını örnek olarak verdi. Nikkei Asian Review, Six.network’in kurucu ortağı Natavudh Pungcharoenpong’dan bahsederek “şeffaflığı sağlamak için operasyonu sürekli açıklığa kavuşturmak” amacıyla Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile çalıştığını belirtti.

Tayland şirketi J Ventures, Şubat ayında Tayland’da bir ICO’yu elinde tuttu ve 55 saatte 100 milyon JFin tokenı satarak 21 milyon dolar kazandı. Cointelegraph 21 Mart’ta yayınladığı haberde, kripto paranın geleceğinin belirsiz hale geldiğini ve piyasaya çıkarılan ICO’ların bile altı aylık bir süre içinde gelecekteki düzenlemelere uymak zorunda kalacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment