Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Kripto Para Borsası GMO Operasyonlarını İyileştirecek

Japon internet devi GMO’nun kripto para borsa iştiraki, operasyonlarını iyileştirme planlarını detaylandırdı. GMO Coin, ülkenin finansal düzenleyicisine bir iş geliştirme raporu sunmuştu. GMO İnternet ayrıca tüm grup için bir bilgi güvenliği denetim bürosu kurmuştu.

GMO, İşlemleri ve Güvenliği Güçlendiriyor

GMO, cuma günü yaptığı açıklamada Grup Bilgi Güvenliği Denetleme Bürosu’nun “tüm gruptaki bilgi güvenliği yönetimi ve denetim işlevini güçlendirmek amacıyla” kurulduğunu duyurdu:

“Son derece güvenli karşı önlemlerimiz sayesinde önemli müşteri bilgilerini giderek karmaşıklaşan siber saldırılardan koruyacağız ve grup bilgi güvenliği okuryazarlığını sağlayarak güvenlik personelini geliştirmeyi hedefleyeceğiz.”

Japon Finansal Hizmetler Kurumu (JFSA), GMO Internet’in bitcoin iştiraki GMO Coin’in denetimini gerçekleştirdikten sonra 8 Mart’ta bir iş geliştirme raporu hazırladı. Kurum, Japonya’nın en büyük kripto borsalarından biri olan Coincheck’in siber saldırıya uğramasının ardından tüm kripto borsalarını incelemeye başlamıştı. JFSA, Fon Ödeme Kanunu’nun 63-16. Maddesi kapsamında “Etkin Sistem Risk Yönetim Yapısının Uygulanması”nı zorunlu kılıyor. GMO Coin de geçen yıl eylül ayında FSA’den bir lisans almıştı.

Merkezi Tokyo’da bulunan GMO, Japonya’nın en büyük internet şirketlerinden biri. Aynı zamanda da şirketin internet sitesinin belirttiğine göre “Japonya’daki perakende yatırımcıları için en büyük FX ticaret hizmetleri sağlayıcısı” olan GMO Click’i de işletiyor. Geçen yıldan itibaren de kripto para madenciliği operasyonlarına başlamışlardı.

GMO’nun İş Geliştirme Planı

JFSA’nin kararını takiben, GMO Coin de ajansın gerektirdiği şekilde bir iş geliştirme planı sundu. Borsa, uygulamalardaki fiili ilerleme durumunu denetçisine “iş geliştirme planı tamamen uygulanana dek, her ay bir sonraki ayın 10. gününe kadar yazılı olarak” raporlayacak. İlk raporlama tarihi ise Mart ayının son gününe denk geliyor.

GMO Coin, özellikle etkili bir risk yönetim sistemi kurmayı hedefliyor. Şirket, “Yönetim ekibi, sistem arızalarının kökeninde yatan nedenleri analiz etti ve araştırdı, somut karşı önlemler hazırladı ve iş genişlemesinin güncel durumuna yanıt verdi.” şeklinde bir açıklama yaptı.

GMO Coin’in çizdiği anahatlara göre söz konusu iş iyileştirme planı “(1) iş yönetim sistemlerini, (2) arıza durumunda devreye girecek hazır planın uygulanabilirliğini, (3) bilgi işlem güvenliği ile siber güvenlik yönetiminin duruşunu, (4) kalite kontrol ve konfigürasyon yönetim sistemlerini” içeriyor.

Borsa, “Müşteri ve paydaşların şu ana dek yaşadıkları sıkıntı ve endişeden dolayı içtenlikle özür dilediklerini” belirten bir açıklama yaptı ve ekledi:

“Bu idari cezayı ciddiye almayı derinden düşünmekteyiz ve müşterilerin güvende hissedebileceği bir hizmet alanı oluşturmak için risk yönetim sistemini güçlendirme ve geliştirmeye yönelik iyileştirme planlarını sürekli olarak uygulayacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment