Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Sigorta Firması, Hack’lenen Kripto Para Borsasının Zararlarını Karşılamayı Reddetti

Wall Street Journa’ın 29 Mart’ta yaptığı habere göre, iki kez siber saldırıya uğrayan kripto para borsası Youbit’in işletmecisi Yapian Corp.’un geçtiğimiz aralık ayında varlıklarının yüzde 17’sine karşılık gelen 2.8 milyon dolarlık sigorta tazminat talebi reddedildi.

Güney Koreli Youbit’in aralık ayında verdiği güvenlik açığı, Yapian Corp.’un iflas belgesi düzenlemesine yol açmış ve müşterilerin borsadaki varlıklarının yüzde 75’i hesaplardan çekilmeye ya da iflas periyodu tamamlana kadar bekletilmeye açılmıştı. Birtakım Güney Koreli borsa hackerının saldırılarının yanı sıra, bu kapsamlı siber saldırının Kuzey Koreli hackerlarca gerçekleştirildiği belirtilmişti. Önceleri Yapizon adıyla bilinen Youbit, geçen yılın nisan ayında da saldırıya uğramıştı.

28 Mart tarihli Yapian basın bülteni, şirketin sigorta sağlayıcısı olan DB Insurance’ın, Youbit’in söz konusu sigorta poliçesini satın almadan önce gerekli bilgileri göz önüne sunmadığı gerekçesiyle zararları karşılamayı reddettiğini söylüyor. Borsa da bu olayı poliçeye sadık kalmamak için bir bahane olarak görüyor.

1 Aralık’ta, aralık ortasında gerçekleşen hack saldırısından sadece birkaç hafta önce, imzalanan sigorta poliçesi yaklaşık 244.000 $ ‘lık bir yıllık prim karşılığında 2.8 milyon $’ lık zarar tazminatı ödemeyi kapsıyordu.

Basın açıklamasına göre, “siber kapsamlı sigorta” nın aşağıdakileri de içeren sekiz riski kapsadığı belirtiliyor:

“Veri kaybı veya hırsızlığı, bilgi bakım ihlali yükümlülüğü, kişisel bilgi ihlali zararı, siber tehditler ve ağ güvenliği sorumluluğu.”

Youbit’in sigorta poliçesi de bu beş vakadan üçünü içeriyordu: “Bilgi bakım ihlali yükümlülüğü, kişisel bilgi ihlali hasarı ve ağ güvenliği sorumluluğu.”

DB Insurance, Yapian’ın sigorta talebini şubat ayı başında reddettiğini doğruladı, ancak kamuoyu nazarında reddin kesin bir sebebini açıklamadı. Wall Street Journal, Yapian’ın şu anda kripto para cüzdanı Coinbin tarafından satın alınmak üzere olduğunu not ediyor.

Kripto para birimleri Güney Kore’de popüler bir yatırım şekli. Daha önce Koin Bülteni tarafından bildirildiği üzere, 20’li yaşlarındaki Güney Korelilerin yaklaşık dörtte biri “kripto para borsalarına yatırım yapmaya istekli”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment