Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Beş Bitcoin Borsasının Hacklendiği İddia Edildi

Güney Kore haber ajansı MBC aralarında Bithumb’ın da bulunduğu “beş Güney Kore borsasının” güvenliğini test etmek amacıyla bir güvenlik firması kiraladı. İddialara göre şirket hedef alınan beş platformun beşine de sızmayı başardı ve kullanıcı verileri ile fonlarına erişim sağladı.

Bulguların paylaşıldığı makaleye göre kiralanan “hackerlar” makalenin tanımına göre “basit hack araçları” kullanarak hedef alınan borsaların güvenlik prosedürlerini aşmayı başardı.

Pek çok hırsızın ve dolandırıcının bulunduğu kripto para piyasasında eğer doğruysa bu test pek çok kripto para kullanıcısının borsalardaki güvenlik ayarlarıyla ve borsaların kendi güvenlik kurulumları ile ilgili endişe yaratıyor.

Yalnızca bu hafta içinde bile Güney Kore borsalarından Youbit, bu yıl yaşadığı 2 hack saldırısının bıraktığı etkiler yüzünden iflas edeceğini duyurdu. Youbit’e yapılan saldırılardan ikincisi borsanın net varlığının %17’sini kaybetmesine yol açmıştı.

MBC’nin deneyinde hedef alınan beş kripto para borsası arasında Youbit var mıydı bilinmiyor. Ancak Youbit’ten daha önemli olarak, ülkenin en büyük borsası olan Bithumb’ın başarılı şekilde hacklendiği iddia edildi.

Bithumb da Youbit gibi geçtiğimiz aylarda ciddi güvenlik ihlalleri yaşamıştı. Bu ihlaller dolayısıyla saldırganlar hem fonlara hem de hassas kullanıcı verilerine erişim sağlamıştı.

Hack saldırıları sayesinde MBC’nin kiralık hackerları “kullanıcı adı ve şifrelere” ulaşmanın yanında ikili kimlik doğrulamayı da aşmayı başardı.

Makalede geçen bir kısım:

“Cüzdan zorluk çıkmadan aşıldı. Cüzdanınızın anahtarı, kullanıcı adınız ve şifreniz açığa çıktı.”

Söz konusu Güney Kore olduğunda hack saldırılarıyla ilgili çok fazla teori ortaya çıkıyor. Bu teorilerin en başında ise Güney Kore’deki kripto para borsalarına yapılan hack saldırılarının Kuzey Kore tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiği.

Yayınlanan yazıya göre MBC, yayın yapmadan önce yerel borsalardaki kritik güvenlik sorunları hakkında bilgilendirme yapmak için “Güney Kore hükûmetiyle iletişime geçti”. MBC’nin araştırmasıyla ilgili Güney Kore yetkililerinden ne gibi bir tepki geldiği ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment