Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Para Birimleri İle İlgili Yeni Yasa Çıkartıyor

Üst düzey bir devlet yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre yeni kripto para birimi kanununun resmi değerlendirmeye alınması için 28 aralıkta meclise sunulması bekleniyor.

Rus haber kaynakları RIA ve TASS‘a yaptığı açıklamalarda devlet dumasının mali piyasalar komitesi üyesi Anatoly Aksakov, bitcoin gibi kripto paraların alışverişi ve oluşturması konusunda  yardımcı olacak yeni yasaların önümüzdeki yılın başından itibaren kesinlik kazanacağını aktardı.

RIA’ya yaptığı açıklamada ek olarak:

“Kripto para birimi hakkındaki yasa tasarısının Mart ayında kabul edileceğini tahmin ediyorum. Sorun şu ki  halihazırda kripto paraya sahip olan birçok kandırılmış vatandaşımız var. Bizim amacımız vatandaşlarımıza kripto paralar ile hukuk çerçevesinde çalışma imkanı vererek elimizden geldiğince onları korumak.”

Konuyla alakalı bütün görüşler Aksakov’unda belirttiği gibi Rusya’nın sene sonuna kadar bu yasa tasarısını sonuçlandıramayacağı yönünde. Eylül ayında yaptığı açıklamalarda Aksakov kış gelmeden evvel bu yasa tasarısının çıkacağına inanıyordu. Fakat bu yasa tasarısı karşılaşılan birkaç sorundan ötürü sekteye uğramıştı. Özellikle bu tasarının kapsamına yönelik olan görüş ayrılıkları bu gecikmeye sebebiyet vermişti.

Bu yasa tasarısının sunulması için beklenen hamle aylar sonra Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin‘in kripto para birimleri, blockchain ve özellikle ICO ile ilgili yasaların düzenlenmesi ve geliştirilmesi hakkında talimat vermesi sayesinde oldu.

Aksakov’un TASS’a yaptığı Putin tarafından verilen direktiflerin önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca nasıl gelişeceği konusundaki açıklamasında:

“Devlet başkanımız tarafında verilen bir teslim tarihimiz var ve bundan 1 hafta sonra yasa tasarısı hakkında bir sunumumuz olacak ve bundan sonra müzakereler başlayacak.”

Dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment