Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff Bitcoin Almak İçin Geç Kalındığını Söyledi

Amerikalı iş adamı ve yatırımcı Peter Schiff şuanki fiyatlardan Bitcoin alan yatırımcıların her şeylerini riske attıklarına inanıyor.

Geçtiğimiz son birkaç gün Bitcoin için oldukça ilginç ve endişe verici oldu. Geçtiğimiz hafta en büyük kripto para olan Bitcoin’in fiyatları CBOE’den gelen vadeli işlem haberlerine son derece olumlu tepki verdi. CBOE’den 1 hafta sonra vadeli işlemlere başlayan CME ise Bitcoin fiyatında düşüşe yol açmıştı.

Çarşamba gününde ise Amerika’daki en büyük Bitcoin borsası olan Coinbase, sürpriz bir şekilde platformunda ve borsası olan GDAX’ta Bitcoin Cash’i desteklemeye başlayacağını açıkladı. Bitcoin Cash fiyatı bu habere tabii ki olumlu tepki verdi ancak bu olay Bitcoin fiyatında düşüşe sebep oldu.

2008’de yaşanan piyasa çöküşünü öngörmesiyle tanınan analist Peter Schiff bu hafta RT’ye konuştu ve şuanki fiyatlardan Bitcoin olan yatırımcılara uyarıda bulundu.

2 ay süren düzenli artış sonucunda 20 bin $ sınırına kadar gelmeyi başaran Bitcoin düşüş yaşayarak 14 bin $ sınırlarına kadar geriledi.

Schiff, bu “balona” katılmayı planlayanların çok geç kaldıklarını söylüyor:

“Bundan seneler önce giren, hatta bu senenin başında giren kişilerin bile nakit paraya çevirip çok büyük paralar kazanma fırsatı var. Ancak bu fiyatlardan ya da daha yükseklerden satın alan kişiler kısaca her şeylerini kaybedecekler.”

Özellikle son zamanlarda Bitcoin neredeyse her yerde karşımıza çıkabiliyor. Bitcoin’in Wall Street’e giriş yapması, fiyatında yaşanan büyük artış, ünlü isimlerce konuşulması medyada büyük yankı uyandırdı. Çok sık olarak “Bitcoin fiyatı arttıkça artıyor” imajı yaratılırken piyasaya çok fazla yeni yatırımcı kolay para kazanma umuduyla giriyor. Özellikle bu duruma değinen Schiff şöyle söyledi:

“Bu para birimleri balon patladığı zaman sıfırdan ya da ona yakın miktardan satılacak. Şuanda insanların Bitcoin almalarının tek sebebi fiyatın artıyor olması. İşler tersine döndüğünde (insanlar) aynı sebep yüzünden satmayacaklar.”

Schiff aynı zamanda Bitcoin Core işlem işlevselliği ile ilgili yapılan genel eleştiriler hakkında da konuştu. Bu eleştiriler genelde yüksek bekleme süreleri ve işlem ücretlerine yönelik oluyor:

“Bitcoin’de bir değer yok, onu para birimi olarak kullanamıyorsunuz. Çok yavaş, çok pahalı ve çok hassas.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment