Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Burger King Rusya’da Kendi Kripto Parasını Piyasaya Sürüyor

Rusya’daki uluslararası fast-food restoran zincirlerinden Burger King en çok satan imza sandviçlerine ithafen Whoppercoin ismiyle yeni bir kripto para birimini piyasaya süreceğini duyurdu.

Yerel haber bültenlerinden gelen raporlara göre yeni para birimi Waves Blockchain platformunda satışa sunulacak.

Şu ana kadar yalnızca 1 Milyon Whoppercoin basıldı fakat geliştiriciler eklenti yayım yapılması ihtimalini göz ardı etmiyor.

Rusya’daki Burger King müşterileri şimdilerde bir Whopper sandviç satın alırken özel dijital cüzdanlarında Whoppercoin edinebilirler. Satın alınan her sandviç için müşteri bir Whoppercoin kazanıyor. 22 Ağustos tarihi itibarı ile ise müşteriler Burger King’te yaptıkları ödeme fişinin fotoğrafını çekip dijital cüzdanlarının adresini de atarak yeni kripto paralarına sahip olabilme imkanı elde ettiler.

Bir Burger King temsilcisi, bu uygulamanın müşterilerin topladıkları kripto paraları restoranda ödeme yapmak için kullanabilecekleri bir sadakat programı olarak nitelendirilebileceğini belirtti. Bununla birlikte, hangi döviz kurunun uygulanacağı henüz belli değil.

Burger King Rusya temsilcisi yorumlarına:

“Önce sistemi test edecek, ardından tam bir kavrayışa sahip olacağız.” diye ekledi.

Rusya’da Burger King, dijital para birimlerinin artan popülaritesi sebebiyle 2017’den itibaren bitcoin kabul etmeyi planlamıştı.  Haziran’da Burger King Rusya Genel Direktörü Dmitry Medvedev, restoranların bitcoin ile ödeme almasını sağlayacak yazılımın geliştirilmesi ihalesinin kazananını 10 Ağustos’ta firmanın duyuracağını söylemişti. Şimdi ise Burger King’in kripto para ile tanışmasını sağlamak için en iyi seçeneğin firmaya has bir para biriminin piyasaya sürülmesi olduğu belirlenmiş gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment