Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika Merkez Bankasından Kripto Para Açıklaması

Güney Afrika merkez bankasının üst düzey bir yetkilisi, kurumun kendi kripto parasını çıkartmasının çok riskli olacağını söyledi.

Pazartesi günü Strate GIBS FinTech Yenilikleri Konferansı 2017’de konuşan Güney Afrika Rezerv Bankası vekil yöneticisi Francois Groepe, blockchain ve dağıtılmış ana defter teknolojilerine de yer ayırarak, fintech (finansal teknoloji) alanındaki gelişmelerden bahsetti.

Yerel haber kaynağı ITWeb’e göre Groepe, merkez bankasının kendi kripto parasını çıkartma fikrine gayet açık fikirle yaklaştığını söyledi. Ancak bunun yanında, böyle bir eylemin kısa vadede neler doğurabileceğinden de bahsetti.

Konferanstaki katılımcılara “Dijital paralar, geniş kitleler tarafından benimsenme potansiyeline sahip” açıklamasında bulunan Groepe şöyle ekledi:

“Ancak, merkez bankanın açık bir sistemde kendi kripto parasını çıkartması bizim için çok riskli olacaktır. Bu konu hakkında çok kafa yormamız gerekiyor.”

Groepe’nin bu yorumundan neredeyse tam 1 sene önce Güney Afrika Rezerv Bankası, kripto para teknolojine “açık fikir” ile yaklaştığını açıklamıştı. Hatta kendi uygulamalarını çıkartabilecekleri ihtimaline de açık kapı bırakmıştı.

1 yıl önce gelen açıklamada bankanın yöneticisi Lesetja Kganyago: “Blockchain ve dağıtılmış ana defter teknolojilerinin meziyetlerini ve risklerini incelemeye, gözden geçirmeye hazırız” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment