Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BUSD Eyleminin DeFi Protokolleri Üzerinde Etkisi: Bu Token Aniden Uçuşa Geçti

Kripto piyasasındaki merkezi oluşumlar üzerinde artan baskılar ortasında merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu CLiquity’nin yerel token’u LQTY, %50’den fazla değer kazandı.

ABD’li düzenleyici kurumların son günlerde borsalar üzerindeki baskılarını artırmasının ardından merkeziyetsiz uygulamalara yönelik ilgi hızla artmaya devam ediyor. Sansüre karşı merkeziyetsiz likidite alternatifi sunan Liquity’nin yerel token’u LQTY, söz konusu volatiliteden nasibi alan projelerden biri oldu.

Son olarak BUSD üretiminin Paxos tarafından durdurulmasıyla birlikte LQTY, 0,69 dolar seviyelerinden %50’den fazla artışla altı ayın en yüksek seviyesi olan 1,06 dolara yükseldi. Ayrıca Liquity’nin kendine ait LUSD adında bir stablecoin’i de bulunuyor.

DeFi araştırmacısı Ignas, basına verdiği demeçte merkeziyetsiz finansa duyulan ihtiyacın yaşanan son olayların ışığında giderek arttığını şu ifadelerle vurguladı:

BUSD, merkeziyetsiz ve sansüre dayanıklı stablecoinlere duyulan ihtiyacı kanıtlıyor. Bu Maker ve Liquity’nin misyonunda yer alıyor. Maker’ın Endgame Planı, kripto ve RWA’lar üzerinde düzenleyici bir baskı öngörüyor, bu nedenle DAI’yi sansüre dayanıklı hale getirmeye hazırlanıyor. Aynı misyon LUSD stablecoin içinde geçerli, tek fark burada teminatın sadece ETH olması.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada bir düzeltme evresine giren LQTY, 0,94 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!