Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Buterin, Stake Ödüllerinin Yüksek Olacağının Sözünü Verdi

Ethereum ağı, şu anda Proof of Work tabanlı bir algoritmadan Proof of Stake tabanlı bir algoritmaya geçmek için yaptığı çalışmalara hız vermiş durumda. Giderek yaklaşan böylesi bir süreçte ETH’de stake sisteminin nasıl olacağı sorusu da soruluyor. Bu konuya yanıt veren Buterin  yaptığı açıklamada; stake ödüllerinin son derece tatmin edici olacağını söylerken; bu ifadeler Reddit’te ve Twitter’da sevinçle karşılandı.

Buterin’in ifadelerine göre, yıllık bazda 134,217,728  adet ETH stake edilirse, yine yıllık olarak 2,097,152 adet ETH’nin arz edilmesi planlanıyor. Bu da kabaca bir hesapla stake yapanlar için yıllık koin bazında karın yüzde 1,56 olmasına tekabül ediyor.

Teklifte, aynı zamanda farklı birimlere yönelik kar marjları da yer alıyor. Buna göre eğer 1 milyon ETH stake edilirse, stake eden kişilerin yıllık geri dönüşünün yüzde 18,1 olması planlanıyor. Ethereum araştırmacısı Justin Drake de, 32 milyon ETH’nin stake edilmesi durumunda, bunu stake eden kişilerin ortalama karının yüzde 3,2 olacağını ifade etti. Bu rakam da, hemen hemen toplam arzın yüzde 1’ine denk geliyor.

Bilindiği gibi Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, daha önce yaptığı açıklamada gelecekteki blockchainlerin hemen hemen hepsinin Proof of Stake tabanlı olacağını söylemişti. Başarılı yönetici, Proof of Work sisteminin birçok eksisi olduğunu da sözlerine eklerken, Proof of Stake algoritması ile işleyen blockchainlerin, diğer muadillerine göre yüzlerce kat daha efektif olacağını da ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment