Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Buterin: Yüksek Ağ Ücretleri, Ethereum Ağının Kullanımını Azaltır

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, bu hafta içerisinde Kanada basınından Toronto Star’a konuştu ve Ethereum ile ilgili olarak yaşanan son gelişmeler hakkında topluluğa bilgi verdi. Buterin, Ethereum ağının son dönemde ciddi bir yoğunluk yaşadığı yönünde yaptığı yorumlara bir yenisini daha eklerken, potansiyel çözüm süreçlerine de değindi.

Başarılı yönetici, yaptığı açıklamada ağdaki yoğunluğu azaltmak ve kaliteyi arttırmak için yüksek gönderim ücretlerini denemenin bir opsiyon olabileceğini söylerken, buna karşın bu durumun bazı yan etkileri olabileceğini de savundu.

Buterin, bu tarz bir işe kalkışmaları durumunda, ağdaki katılım oranlarının çok düşeceğini ve bunun da Ethereum felsefesi ile pek örtüşen bir şey olmadığını ifade ederken, şunları söyledi:

”Büyük bir organizasyon olmaya başladıkça, bunun da bazı yan etkileri oluyor. Şu anda ağda yaşanan ölçeklenme sorunu da bunlardan birisi. Bunları çözmek istiyoruz. Ethereum gönderim ücretlerinin artması kısa vadede bir çözüm sağlar mı? Belki. Ancak bu durum gerçekleşirse, bu sefer de ağa katılım oranları düşer ki biz bunu kesinlikle istemiyoruz. İnsanları ağa katma konusunda bir baskımız var ancak bunu doğru bir şekilde yapmalıyız.”

Ethereum’da ortalama gönderim ücreti koin başına 0,11 dolar olarak dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment