Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Sektörü Çöküşün Eşiğinde

Güney Kore merkezli Prixbit borsasının operasyonel sorunlar nedeniyle kepenk indirmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçti. Bu yaşanan olay genel manada da başka bir sürecin aslında kapısını araladı. Ülkedeki yer alan birçok kripto para projesinin de şu anda farklı bölgelerde faaliyetlerini sürdürmeyi düşündüğü ifade edildi.

Güney Kore hükümetinin genel manada kripto para dostu olmasına karşın, bu alanda ülkede yer alan kripto para borsalarının şu anda çok zor günler geçirdiğini ve büyük bir kısmının iflasın eşiğindeki olduğunu ifade eden analistler, birçok farklı kripto para projesinin farklı ülkelere açılmayı düşündüğünü ifade etti.

Artık borsa konusunda regülasyonların da çok sert bir hale geldiği aktarılırken, ülkenin en önde gelen kripto para borsaları Bithumb, Upbit ve Coinone’ın da bu kurallar ile başa çıkmakta zorluk yaşadığı iddia edildi. Yeni FATF yasalarının bu borsaları zor durumda bıraktığı da belirtiliyor.

Aynı zamanda ülkede yer alan kripto para projelerinin bir çoğunun da borsalardaki düşük hacimler karşısında ciddi sıkıntı yaşadığı ifade edilirken, bu konunun çözümünü ise birçok firmanın dışarı açılmakta bulduğu belirtildi.

Bakalım, Güney Kore’de kripto para sektörü önümüzdeki dönemde toparlanmayı başarabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment