Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Whatsapp, Endonezya’da Mobil Ödeme Sistemi Kuruyor

Facebook’un sahip olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Endonezya’da yeni bir girişimin altına imza atıyor. Konuyla ilgili olarak yerel basında çıkan haberlere göre, WhatsApp şu anda Endonezya’da birçok dijital ödeme firması ile temas halinde. Ana konu ise, kurumun bu ülkede bir mobil ödeme ağı kurmak istemesi.

Dijital ödeme sistemleri hizmetleri sunma amacında olan Whatsapp’ın bu hamlesi ilk olarak Reuters tarafından duyuruldu. Konuyla ilgili olarak çıkan haberlerde dev kurumun Go Jek, DANA ve OVO gibi girişimler ile kontak halinde olduğu ifade edildi. Ayrıca bunlara ek olarak yerel ticari banka Bank Midiri ile de görüşmelerin hız kazandığı bilgisi paylaşıldı.

Dijital cüzdanların katılacağı bir ödeme ağı kurmak için kolları sıvayan Whatsapp’ın bu sayede Facebook’a da önemli veriler ve tecrübeler sağlayacağı konuşuluyor. Reuters kaynakları, ayrıca şu anda görüşmelerin daha çok eken dönemde olduğunu ve bitmiş bir şey olmadığını da ifade etti.

Bakalım önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili olarak ne gibi haberler duyacağız? Bu projenin Libra’ya ne gibi bir etkisi olacağı ise daha şimdiden kripto para sektörü katılımcılarının ana merak noktalarından birisi haline geldi bile.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment