Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Fiyasko: Çin’in Ulusal Kripto Para Biriminin Detayları Ortaya Çıktı!

Çin Merkez Bankası PBoC belirli bir süredir kendi kripto para birimini geliştirdiği ve yakın bir tarihte bunu piyasaya süreceği haberleri ile anılmaktaydı. 11 Ağustos tarihinde yayınlanan bir bildiride ilgili kripto paranın prototipinin tamamlandığı ve yakın bir zamanda deneme için piyasaya sürüleceği vurgulandı.

Ancak görünüşe göre iki aşamalı bir işletim sistemine sahip merkez bankası parası, gerçekten merkeziyetsiz değil. China Finance 40 isimli etkinlikte konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mu Changchun söz konusu kripto para biriminin detaylarını paylaşmasa da, bu para biriminin direkt olarak nakit para ile diğer kripto paraların yerini alacağını ve Yuan için olan talebin de dünya çapında artmasını sağlayacağını vurguladı.

Çin hükümetinin kendi kripto para birimini üretiyor olması çok daha fazla soruyu beraberinde getirdi ve detaylar yetkililer tarafından açıklanmasa da kulaktan kulağa ayıldı. İki kademeli bir sisteme sahip olacak olan para biriminin en üst kontrolü Çin Merkez Bankası’nın elinde olacak ve bu da bunun aslında gerçekten merkeziyetsiz olmadığı anlamına geliyor.

İlgili para biriminin gerçekten kripto para birimi olmaması ve merkeziyetsizlikten böylesine uzak olması sosyal medyada tepkilere yol açsa da böyle bir girişim gerçek kripto paralar için kesinlikle ilham olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment