Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Bu Sefer XRP Yatırımcılarını Kızdırdı!

San Francisco merkezli fintech firması Ripple yaptığı son hamle ile XRP yatırımcılarının tepkisine yol açtı. Ripple ne kadar bağımsız olduklarını iddia etse de XRP’yi piyasaya süren firma olmasından dolayı hala XRP ile beraber anılmakta ve yaşanan gelişmelerden bir nebze sorumlu tutulmakta.

XRP birkaç gün önce rekor bir düşüş yaşayarak 1 sene önce görülen seviyesine gerilemiş ve yatırımcılar arasında endişe yaratmıştı. Ripple ise bundan hemen bir gün sonra bir içerik üretme platformu olan Coil’e tamı tamına 1 milyar adet XRP bağışı yaptığını duyurdu.

Ripple’ın yatırım iştiraki Xpring yeni yaptığı bir duyuru ile daha önce 4 milyon dolarlık yatırım yaptığı Coil platformuna 265 milyon dolar değerinde XRP bağışı yaptıklarını açıkladı. Coil’e yapılan XRP bağışı direkt olarak Ripple hesaplarından geliyor ve şirket belirli aralıklarla bu gibi harcamalar için rezervden kendisine XRP çekiyor.

Coil platformu abonelerin aylık 5 dolar ödemesini sağlıyor ve bununla beraber istenilen içerik üreticilerine XRP veya direkt olarak itibari para şeklinde ödeme yapılabiliyor. Yine de XRP’nin düşüş yaşadığı bir anda Ripple’ın yaptığı bağış sosyal medya üzerinde bazı XRP yatırımcılarını bir hayli kızdırdı.

Bazı XRP yatırımcıları Ripple’ın toplam XRP miktarının yarısının yakılması gerektiğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment