Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük İddia: Dev Bitcoin Yatırımcısı DCG 10 Milyarlık Grayscale’in Varlıklarını Satıyor

Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group’un (DCG) borçlarını ödeyebilmek adına Grayscale hisselerini piyasa fiyatının altından sattığı iddia ediliyor.

Financial Times 7 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan belgelere göre DCG’nin iştiraklerinden biri olan Grayscale’deki varlıklarının bir kısmını piyasa fiyatının yarısına satmaya başladığını öne sürdü.

DCG’nin satışları Grayscale tarafından yönetilen Ethereum fonlarından yapıldığı belirtiliyor. Şirket 24 Ocak tarihinden bu yana Ethereum fonlarındaki payının çeyreğini satarak 22 milyon dolara yakın finansman topladı. Ancak Grayscale Ethereum fonunun 16 dolarlık piyasa fiyatına karşın DCG’nin her hisseyi 8 dolardan sattığı belgenin en dikkat çekici noktası oldu.

Uzmanlar geçtiğimiz ayın başında bu senaryoya dikkat çekmiş ve olası bir tasfiye durumunda hangi pozisyonların tasfiyesine öncelik verilebileceğini tartışmıştı. Belgeler DCG’nin öncelikle likit varlıklarını tasfiye etmeye başlayarak tasfiye sırasında fiyat kayması zararını minimuma indirmeye çalışacağını iddia eden uzman grubunun haklı çıktığını gösteriyor.

Öte yandan Coingecko verilerine göre satışların başladığı 24 Ocak tarihinden bu yana Ethereum’da kayda değer bir fiyat değişimi yaşanmadığı görülüyor. Uzmanlar bu durumu DCG’nin satışlarının hacimsel olarak küçük olması ile açıklıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!