Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dijital Bankacılık Devi Revolut 4 Altcoin İçin Staking Hizmeti Başlatıyor

Londra merkezli kripto para ve bankacılık hizmetleri veren Revolut, İngiltere ve Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki (EEA) müşterilerine kripto para staking hizmeti sunmaya başlıyor.

Finansal teknoloji haber ajansı AltFi tarafından yayınlanan bir rapora göre Revolut, büyük çoğunluğu Birleşik Krallık ve Avrupa Ekonomik Alanı‘nda olmak üzere dünya çapında yaklaşık 25 milyon müşterisine bu hafta kripto staking hizmeti sunmaya başlıyor.

Dijital banka ilk etapta, Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA) ve Ethereum (ETH) için %11,65 oranında staking getiri hizmeti sunacak.

Revolut 2017’den beri kripto hizmetleri sunuyor ve zaman içinde sunduğu hizmetleri kademeli olarak artırdı. Banka, başlangıçta yalnızca kripto alım-satım hizmeti sunarken 2021 yılında müşterilerin varlıklarını başka yerlerdeki cüzdanlara ve platformlara aktarmalarına izin vermeye başladı. Ekim 2022’de Revolut, müşterilerin kriptolarını bir banka kartı kullanarak günlük alışverişlerde harcamalarına olanak tanıyan bir özellik ekledi.

Ethereum’un bir proof-of-stake (hisse kanıtı) modeline geçmesiyle birlikte özellikle kurumsal yatırımcıların bu alandaki ilgisi katlanarak arttı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Avrupa’nın en büyük dijital varlık yatırım şirketlerinden biri olan CoinShares, dünyanın ilk stake ödülleri ve düşük hizmet ücretleri olan kripto ETP’lerini piyasaya süreceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!