Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük İddia: Dev Piyasa Yapıcı Fiyatları Manipüle Mi Ediyor? İşte Altcoin Yatırımları!

Dev piyasa yapıcı Wintermute, rakibi DWF Labs’e fiyat manipülasyonu nedeniyle sert eleştirilerde bulundu.

Wintermute kurucu ortağı Yoann Turpin Singapur’daki Token2049 etkinliğinde verdiği bir röportajda, DWF Labs hakkında sert konuştu. Eleştirilerinde net bir şekilde DWF Labs’ın adını geçirmeyen ama üstü kapalı imalarla piyasaya yapıcıyı hedef alan Turpin, bu tür aktörlerin likidite eklemek yerine piyasayı alenen manipüle ettiğini belirtti.

Turpin, rakip şirket DWF Labs’ın yatırım yaptığı kripto para fiyatlarını manipüle etmekle suçlarken bu davranışın rakip şirket tarafından sergilenen bir dizi etik olmayan tutumun parçası olduğunu savundu.

DWF Labs’ın kendi terminolojilerine göre bir piyasa yapıcı olmadığını dile getiren kurucu ortak, şirketi insanların kafasını karıştırmakla suçladı. Özellikle DWF Labs cephesinin OTC işlemlerini bir yatırımmış gibi gösterdiklerini öne sürerek şirketi bu tür kandırmaca duyurularla fiyatları yükseltip tepeden satış yapmakla suçladı:

İnsanlar genellikle yatırımların doğası gereği her zaman uzun vadeli olduğunu düşünür, oysa sadece OTC ticareti yapıyorsanız bu kısa süreli bir ticarettir ve bunu yatırım olarak gösteremezsiniz. Ancak bunu bir yatırım olarak duyurur ve duyurunun hemen ardından satarsanız bu fiyatları manipüle etmekten öteye geçmez.

DWF Labs’in yaptığı altcoin projeleri

Piyasa yapıcı DWF Labs altcoin yatırımlarıyla öne çıkıyor. Şirketin şimdiye kadar yatırım yaptığı projeler arasında, EOS (EOS), Synthetix’e (SNX), FLOKI (FLOKI), RSS3 (RSS3), CryptoGPT (GPT), Radio Caca (RACA), Conflux (CFX), Alchemy Pay (ACH) ve Onomy Protocol (NOM) yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!