Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Ödeme İşlemleri Platformu Litecoin’i Kabul Edecek

Aliant Payment Systems, var olan ürün serilerine Litecoin’in de işlevseliğini ekleyeceklerini duyurdu. Tüccarlara ödeme hizmeti sunan ABD temelli platform, 2017 yılında kendi türündeki şirketlerden tüccarlara Bitcoin ile ödeme imkanı sunan ilk firmaydı. Geçen senenin sonunda da Ethereum’u da eklemişlerdi. CEO’ları olan Eric Brown, müşterilerine Litecoin hizmetini de sunacaklarını şöyle açıkladı:

“Tüccarlarımız paralarını güvenli ve etkili bir şekilde aktarmak için bizden yenilikler bekliyor. Kripto paralar bize bu işlemi yapmanın birçok yolunu sunarken aynı zamanda müşterilere de daha fazla ödeme seçeneği veriyor. Litecoin’in günlük hayatımızda sık kullanacağımız önemli bir koin olmasını umuyoruz. Restaurantlarda, barlarda, benzin istasyonlarında ve bunun gibi günlük gittiğiniz yerlerde Litecoin’le ödeme yapın.”

Aliant şu anda Vancouver’da kurulan NetCents Technology şirketiyle iş birliği yapmakta. Onlar, Aliant’a  hizmetlerini kripto para hizmetiyle buluşturma noktasında yardım ediyor. Bu ikili, çeşitli kripto para bolluğunun olmasından dolayı geri bildirim almıştı, popülerlik, halkın benimsemesi ve durağanlıklarından ötürü Ethereum ve Litecoin Bitcoin’in yanına eklemek için seçilmişti.

Aliant Litecoin’in daha düşük fiyatlı ürünler için bir ödeme seçeneği olarak kullanılacağını düşünüyor. Şu anda onun ağabeyi olan Bitcoin ile daha büyük ödemeler yapılmakta. Bu da ödemelerde Bitcoin kullanıldığı zaman alınan ücretle alakalı. Litecoin kullanılan işlemlerse çok daha düşük ücretli oluyor.

Brown, şirketinin NetCents’le olan işbirliğinden de bahsederek devam etti:

“Biz NetCents ekibine, bir tüccarın platformumuzda ne görmek isteyebileceğini düşündüğümüzü açıkladık; onların CTO’su Medhi Mehrtash ise bunu gerçekleştiren mühendisti.  Onun takımı platformumuzu bizim de sağladığımız yenilikler etrafında düzenledi ve biz de şu anda tüccarlarımızın online ödemelerinde hangi kripto parayı kullanabileceklerini göstermek için can atıyoruz.”

NetCents CEO’su Clayton Moore şöyle ekledi:

“NetCents Aliant’la sözleşmesini hizmete katkıdan ziyade bir iş birliği olarak görüyor. Aliant şirketinin bu gelişen dijital ödeme hizmetleri üzerine düşüncelerinin bizimkilerle örtüştüğünü düşünüyoruz; ve kripto para ile ödeme yapmak için kurdukları strateji bizimkiyle aynı çizgide.”

Aliant, e-ticaret yapanlara yönelik çözüm üretmenin yanı sıra perakendecilik seçeneği de sunuyor. Bu Poynt terminali olarak biliniyor. Geliştirici dostu bir tasarım ve teknolojiyle birlikte kripto para araçları da standart olarak bulunuyor. Bu da Aliant müşterilerinin kripto parayı satış noktalarında kullanmalarına olanak sağlayıp yenilikçi ödeme sistemlerine olan duyarlılığı genel olarak artırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment