Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturalya’nın En Büyük Bankaları Bitcoin Almayı Yasaklamayacağını Doğruladı

Avustralya’nın en büyük bankalarından bazıları, İngiltere ve ABD’deki bankaların aksine Bitcoin’in kredi kartıyla alınmasını ve satmasını engellemeyeceğini doğruladı.

Kısıtlama Yok

Lloyds Banking Group, JP Morgan, Bank of America ve Citigroup’dan farklı bir yaklaşım sergileyen Avustralya’nın en büyük bankalarının şu anda Bitcoin’in kredi ve bankamatik kartlarıyla alınıp satılmasını engelleyecek bir planı yok.

ANZ, ABC News’a şunları söyledi:

“Müşterilerin dijital ya da kripto parayı satın alması veya bir ödeme şekli olarak kabul etmesi yasaklanmıyor”.


Bununla birlikte ANZ konuşmacısı, bankanın “düzenleyici sorumluluklarına” uygun olarak dolandırıcılığı önlemek için işlemleri “alışılmadık davranışlara” karşı izlediğini açıkladı.Üstelik banka,dijital veya kripto para ticareti yapan şirketler ile iş yapmadığını bildirdi.

ANZ, bu tür işletmelerin “düzenlenmemiş olması ve bu nedenle ANZ politikası içinde bulunmamasından” dolayı iş yapmak istemediğini açıkladı.

Bu arada National Australia Bank(NAB), çevrim içi borsalarda saklanan fonların hala yaygın olarak çalınması gibi güvenlik kaygıları ortaya çıkarsa diye önlem olarak kripto para işlemlerini durdurabileceğini belirtti. NAB konuşmacısı şu yorumda bulundu:

ASIC, dijital para borsası platformlarının çoğu genellikle düzenlenmediği için platform başarısız olursa veya saldırıya uğrarsa diye müşterilerin korunamayacağı veya herhangi bir yasal başvuruda bulunamayacağı bilgisini veriyor”.

“Riski azaltmak için müşterilerimizin bilgilerini ve hesaplarını son derece ciddiye alıyoruz ve paralarını korumaya yardımcı olmak için bazı kart işlemlerini yapmıyoruz”.

Bu sırada Westpac bankasından bir konuşmacı bu konuyu daha basit şekilde ifade etti:

“Şu anda kripto para satın almak için kredi kartı kullanımında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır”.

Commonwealth Bank’la da görüşülmek istendi ancak basın saati sırasında yanıt vermedi.

Eski Para Sistemi Yenisini Durdurmaya Çalışıyor

Bitcoin’in kredi kartı satın alımının yasaklanması kırılmaya hazır olan büyük bir barajda küçük bir çatlağı tamir etmek gibi. Bankamatik kartlarının yanı sıra zaten çok sayıda alternatif yöntem var.Bunların en zoru, LocalBitcoins ve Bisq gibi merkezi olmayan borsalarda Bitcoin ticareti yapmak.

Aynı zamanda Reddit yorumcuları, büyük bankalardan gelen son darbelere tepki gösterdi.

Bankalar, kripto para ile ilgili işlemlerden kazanç sağlasa da yeni merkezileştirilmiş para denemesinin başarısız olması durumunda tüm bankacılık iş modelinin değişmesi mümkün.

Bu nedenle, birçok kripto para taraftarları son hamleyi savaş safhası olarak görüyor.

Bununla birlikte, gelişmekte olan kripto para endüstrisini desteklemek uzun vadede karlı olabilir. Bu gelişen yeni sanayinin 2021 yılına kadar Yıllık Bileşik Büyüme Oranının (CAGR) % 61.5 değerinde artması bekleniyor ve Rusya Başkanı Vladimir Putin gibi bir çok yetkili desteklerini dile getirmeye başladı bile.

Geçtiğimiz yaz St.Petersburg Ekonomik Forumunda Vladimir Putin şu sözleri söyledi:

“Dijital ekonomi ayrı bir endüstri değil,özünde yeni iş modelleri oluşturan bir kurum”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment