Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forbes, Dünyanın En Kripto Para Zenginlerinin Listesini Yayınladı

“Dünyadaki Milyarderlerin Listesi” ile tanınan Forbes, 6 Şubat Salı günü ilk kez kripto parada en zengin kişilerin bir listesini yayınladı.

Forbes Editörü Randall Lane’e göre, böyle bir listenin yayınlanmasının amacı;

“Uyuşturucu satıcılarının favori para birimi olan kripto parayı bu konumdan çıkarmak ve yasal varlık sınıfında büyümesini sağlamak”.

Dünyanın geleneksel milyarderlerinin bir listesini hazırlamak basit bir görev olsa da, dünyanın en zengin kripto para iş adamlarının servetinin kesin miktarını hesaplamak daha zor.

Kripto paralar tanım gereği, geleneksel küresel finansal sistemin dışında başlayan, merkezi olmayan, şifrelenmiş bir ödeme sistemi.”Yeni çıkmış kripto para zengini” olmak, Forbes’da çalışan yazar Jeff Kauflin’e göre “paranoyak gizliliği muhteşem gösterişle harmanlayan tuhaf bir ortamda yaşamak” olarak nitelendiriliyor.

Forbes “Kripto Parada En Zengin Kişiler” listesinde beş kategoriye ayrılıyor: “idealistler, inşaatçılar, fırsatçılar, altyapı oyuncuları ve kuruluş yatırımcıları”. Forbes listesine girebilmek için 350 milyon doların üstünde bir yatırımınız olması gerekiyor.

Listedeki kişilerin net değerleri statik sayılar yerine, “tahmini kripto para varlıkları (sağlanan birkaç kanıt ile), kripto para varlıklarında vergi sonrası karlar ve kripto para ile ilgili şirketler” hesaplanan aralıklarla listeleniyor.

Forbes, bazı insanları listede eksik yazabileceklerini ve bazı tahminlerinin yanlış olabileceğini kabul ediyor.

Liste 19 kişiyi içeriyor. Kısa bir biyografi ve tahmini bir kripto para net değerini görmek isteyenler için Forbes web sitesinde listenin her bir üyesi tıklanabiliyor.

Forbes’da, en zengin 400 Amerikalının yaşlarının ortalamasının en zengin kripto para sahiplerinin yaşlarının ortalamasıyla karşılaştırılması, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) için Ocak 2018’deki ortalama günlük fiyat düzensizliği, Ripple’ın (XRP) Apple ve Proctor & Gamble’la karşılaştırılmasını da içeren listeler var.

Listeyi oluştururken Lane, Consensys’in kurucusu Joe Lubin ile bu tür verilerin yayımlanmasıyla ilgili kripto parayı kullanan diğer iş adamlarının potansiyel endişeleri hakkında konuştu. Lane tarafından “kripto paranın devlet adamı” olarak anılan Lubin, kendisinin ve akranlarının halkın dikkatini çekmek gibi bir isteklerinin olmadığını söyledi. Lubin, Forbes’in doğru sayıya nasıl ulaştığını sordu ve bu kişilerin hırsızlığa hedef olabileceği konusundaki sorunları ele aldı. Ancak Lane, Lubin ve onun “seçkin” kripto para akranlarının listenin önemini fark ettiğini de ekledi.

Kauflin, Forbes hakkında şu sözleri söyledi:

“Görünmez zenginlere ışık tutarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirdik. Silk Road uyuşturucu sitesi ve Mt.Gox’da ki hacklenme sonrası kripto paranın gelişmesiyle,bu büyüklükteki servetlerin hiçbir zaman gölgelerde gizlenmesine izin verilmemeli”.

Kripto para bülteni olan CryptoWeekly, kripto para topluluğundaki en etkili 100 kişinin karşılaştırmalı bir listesini yayınladı. Listeleri net değerlerden değil, bir kişinin kripto para dünyasında yaptığı araştırma ve teknolojik katkılardan oluşmakta.

Forbes’un kripto para listesindeki en zengin kişiler arasında yer almayan, ancak CryptoWeekly’nin etkili listesinde yer alanlar arasında Litecoin kurucusu Charlie Lee, Bitcoin yatırımcısı Roger Ver ve kripto para öncüsü Nick Szabo gibi önemli kripto para oyuncuları var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Emre
    Posted 08 Şubat 2018 - 00:15 00:15

    Faalkm

Leave a comment