Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Uzmanlarından İlginç Bitcoin Ve Kripto Para Piyasası Tahmini

Geçtiğimiz birkaç günü oldukça çalkantılı geçen kripto piyasasında en büyük sürprizi şüphesiz geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri ilk kez 7000 $ ‘ın altına düşerek Bitcoin yapmış oldu. Fakat birçok uzman bunu fırtınadan önceki sessizlik olarak yorumluyor. Uzmanların bugün CNBC’de yapmış oldukları açıklamalarda bütün kripto para birimlerinin piyasa değerinin toplamının 1 trilyon $‘a ulaşacağını ve Bitcoin’in değerinin ise yıl sonuna kadar 50,000$ olacağını tahmin ettiklerini belirtiyorlar.

Outlier Ventures‘ın CEO’su ve Avrupa’nın ilk Blockchain tabanlı iş ve proje geliştirme sisteminin kurucusu Jamie Burke‘un CNBC’ye yaptığı açıklamalarda kripto piyasasının bir yarış içine gireceğini ve devamında ise sakinleşeceğini belirterek şunları söyledi:

“İnanıyoruz ki Şubat ayından sonra piyasa geçen seneye benzer hatta belki de daha büyük oranlarda bir yükseliş göstermeye başlayacak. Bu toplam piyasa değerlerinin trilyon dolar hedefine ulaşmasını bile sağlayabilir. Bu hedefe ulaştıktan sonra ise tahminimiz bir kripto kışının geleceği yönünde böylece piyasa dinginleşecek ve temellerine oturacak.”

Gatecoin’de APAC başkanı olan Thomas Glucksmann ise gelecek olan düzenlemelerin, yeni kurumsal sermayelerin katılmasının ve Lightning Network gibi yeni teknolojilerin tanıtılmasının kripto para birimlerinin fiyatının artmasının ana etkenleri olacağı görüşünde olduğunu CNBC’ye gönderdiği bir mail ile açıkladı:

“Bitcoin’in Aralık ayına kadar 50,000$ sınırını zorlamaması için herhangi bir neden göremiyorum.”

Geçtiğimiz Nisan ayında Glucksmann Bitcoin fiyatının o dönemin en yüksek seviyesi olan 1,300$‘a çıkmasının, aynı zamanda ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonunun ay boyunca süren Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF teklifi incelemesi ile ilişkili olduğu konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonunun (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) arasındaki ortaklık görüşmesi dün (6 şubat) tarihinde gerçekleşti. Kripto para birimleri alanında sahip oldukları etki düşünülünce bugün piyasada gördüğümüz toparlanmanın sebebini tahmin etmek güç olmuyor.

Glucksmann ayrıca piyasanın büyümesinin neden olacak muhtemel nedenlerden biri olarak kripto para birimleri tabanlı ETF’lerin uygulanmaya başlamasını göstermekte. Buna benzer bir örnek geçtiğimiz Aralık ayında CBOE vadeli işlemlerinin yürürlüğe girmesinin ardından yaşanmıştı ve Bitcoin 16,800$’a sıçramıştı. Glucksmann açıklamasında:

“İleride büyük borsalardan birinde kripto para birimleri tabanlı  yeni bir uygulamanın konması, bir yükselişe veya toparlanmaya neden olabilir. Böyle bir uygulama olmaya birkaç aday var, ama bunların içinden kripto para birimleri tabanlı ETF’yi duymamızın an meselesi olduğunu düşünüyorum.”

IOTA, NEO ve Ethereum gibi diğer Utility (fayda) koinlerininde gelecek aylarda takip edilmesi gerektiğine vurgu yapan Hercules Tech‘in CEO’su Mick Sherman, NBC’ye:

“Çalışan bir platforma sahip olmakla birlikte Blockchain ve kendi koinlerini kullanmak için düzgün bir gerekçeye sahip olan varlıklar ve Utility (fayda) koinleri bu yıl içerisinde değerlerinin karşılığını alacağını düşünüyorum. Bu kripto varlıkları yıllar boyunca kullanılmayacaklar bu da herhangi bir fayda değerine sahip olmadıkları anlamına geliyor.”

CNBC’nin CryptoTrader programının sunucusu Ran Neuner ise 2 Şubat’ta, Bitcoin’in 2018 yılını 50,000$ seviyesinde bitireceği hakkında atmış olduğu tweetini Twitter‘ına pinledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment