Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Rus Bankası Gazprombank İsviçre’de Kripto Para Transferi İçin Çalışacak

Rus yerel basınında çıkan haberlere göre, Rusya merkezli büyük bir banka olan Gazprombank’ın İsviçe’de kripto para transferi için deneme yapacağı açıklandı.

Gazprombank’ın Yönetim kurulu başkan vekili olan Aleksandr Sobol’un yaptığı açıklamalara göre, bu uğurda İsviçre’nin seçilmesindeki temel amaç, ülkede daha liberal ve özgürlükçü bir kripto para politikasının izleniyor oluşu.

Sobol, İsviçre’de kesinlikle birkaç pilot para transferi deneyeceklerini belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

”Bunun büyük bir ölçekte olacağını, en azından bizler için, söylemek güç. Bu bir deneme süreci. Buna bizi iten şey de müşterilerimizden gelen yoğun talep. Böylesi yoğunlukta bir talep gelince, biz de müşterilerimizi öncülleyen bir banka olarak bu işi nasıl yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve böyle bir karar aldık.”

Şu aşamada Gazprombank’ın bu hizmeti müşterilerine sunup sunmayacağı belirsizliğini korurken, konuyla ilgili konuşan Sobol, gelişmeleri aktif bir şekilde takip edeceklerinin de sinyalini verdi.

İçinde bulunduğumuz yılın başında, Rusya’nın en büyük bankası olarak bilinen Sberbank da, yaptığı açıklama ile kendi kripto para borsalarını açmak için İsviçre’yi seçtiklerini, çünkü Rus yasalarının kripto para yatırımlarına şu an için izin vermediğini belirtmişti.

Rusya’da bilindiği üzere kripto para konusundaki düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışmalar devam ediyor. Taslak olarak ortaya konan Dijital Ürünler Düzenleme Tasarısı’nın son halinin 1 Temmuz’dan sonra yayınlanması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment