Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Tarih Açıklandı! Bakkt Plaformunun Bitcoin Vadeli İşlemleri 12 Aralık’ta Alıcıya Çıkıyor

22 Ekim tarihinde yayınlanan bir belgeye göre, dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan New York Menkul Kıymetler Borsasının ana firması Intercontinental Exchange (ICE), kendi platformu Bakkt aracılığıyla piyasaya süreceği Bitcoin vadelileri için tarih verdi.

Bakkt temel olarak ICE işletmecisi tarafından hayata geçirilen, kripto para depolamak, alım satımını yapmak ve bunların harcamak üzerine odaklanan bir platform.

Yayınlanan bildiriye göre ICE çok büyük bir heyecanlan beklenen Bitcoin Günlük Vadeli İşlem Sözleşmelerini 12 Aralık 2018 tarihinde piyasaya sürecek. Ürün direkt olarak ICE tarafından desteklenecek ve satışı yapılacak.

”Her bir vadeli işlem sözleşmesi Bakkt Digital Asset Warehouse içerisinde bir Bitcoin’in tutulmasını ve ABD doları fiyatlarınca trade edilebilmesini gerektirecek.”

Söz konusu açıklamanın yakın zamanda gelmesi bekleniyor olsa da, tarih konusunda bir çok kişi bu kadar gecikilmesini beklemiyordu. Firma geçtiğimiz Eylül ayında yaptıkları başka bir duyuruda şirketin ”ilk fiziki (hesaben) teslimatlı vadeli işlemlerinin, itibari paralara karşı BTC vadeli işlemleri olacağını vurgulamıştı.” Yani söz konusu gelişme şirket için de bir ilk niteliği taşımakta.

Bakkt ve çok yakın zamanda kripto para sektörüne giren Fidelity, kripto para birimleri için çok fazla şeyi değiştirebilecek kapasitede şirketler olarak yorumlanmakta. Bir çok topluluk üyesi ise bu kadar büyük firmaların sektöre girişinin düzenlemelerini arttıracağını ve bunun temel olarak kripto para anarşizmine aykırı olduğunu ifade ediyor. Yeniliklerin neler getireceğini ise hep beraber bekleyerek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment