Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bytecoin Çöküşü: Bytecoin Takımı Konu İle İlgili Açıklama Yaptı Ve Ağ Eski Haline Dönüyor

Bytecoin’in adeta yer yarılıp içine girmesi olayının ardından kripto paranın arkasındaki takım koin sahiplerine her şeyin çok yakında eski haline döneceğini bildirdikleri bir açıklama yayınladılar.

Binance üzerinde listelenen Bytecoin göz açıp kapayıncaya kadar ortadan kayboldu. Kimse kripto paraya erişim sağlayamıyordu, yatırma ve çekme işlemleri bozulmuştu ve binlerce kripto para sahibi belki de bütün paralarını kaybetmiş olabilecekleri gerçeği il yüz yüze kaldılar.

Son 24 saat içerisinde bu durum, kripto piyasası bu olayın kocaman bir dolandırıcılık olduğunu iddia ederken Bytecoin sahiplerinin yüzleşmesi gereken gerçekliğin ta kendisiydi. Ancak blockchain temelli koinler böyle bir anda kaybolma özelliğine sahip değiller.

Bytecoin takımı bu facianın ardından durumu açıklığa kavuşturmak için bir açıklamada bulundu. Bytecoin’in Binance üzerinde listelenmesi olayının inanılmaz bir hacim artışına sebep olduğunu ve Bytecoin’in çekirdek yazılımının bunu kaldıramadığını belirttiler.

”Eski yazılımı kullanan çok sayıdaki madenciler yüzünden ağ üzerinde bir hata (bug) belirdi. Bu hata ağın dengesizliği yüzünden ortaya çıktı. Şuan için bütün Bytecoin geliştirici takımı bu konuyu en kısa zamanda çözmek için uğraşmakta.”

Takıma göre teşhis konulmuştu ancak yazılım hala tedavi sürecindeydi. Çoğu hatanın giderilmiş olmasına rağmen herşeyin geri online olabilmesi için yapmaları gereken bir kaç iş daha olduğunu vurguladılar.

Salı günü gibi erken bir tarihte bile, Bytecoin takımı ağlarındaki olağan dışı yüklenmenin bazı kararsızlıklara neden olduğunu belirtip kripto para sahiplerini ”bu durum kontrol altına alınana kadar” herhangi bir işlem yapmamaları konusunda uyarmıştı.

Binance kripto para borsasına dahil edilir edilmez Bytecoin’in fiyatı %165 artarak, bu çöküşü yaşamadan önce ciddi anlamda epey değer kazanmıştı.

Ağ Normale Dönme Sinyalleri Veriyor

Bu hatanın en büyük sebebi olarak gösterilen şey, Bytecoin yazılımının eski olması ve Binance üzerinde listelendikten sonra gelen yoğun talebi karşılamayacak vaziyette olması olarak görülüyor. Buna bağlı olarak da sistemde bazı hatalar ortaya çıkmış ve ağı birden çökertmişti. Görünüşe göre Bytecoin ağının pek destek kaynağı yoktu ve sadece küçük bir miktar ağ düğümüne ve yavaş bir madencilik hızına sahipti. Binance olayı da tam olarak bunun tuzu biberi oldu.

Bytecoin takımı anında duruma mühadale etmiş ve bütün sistem dondurulmuş olarak kalsa da sorunu çözmek için uğraşlara başlamıştı.  Şuan için HitBTC kaynağı fiyat bilgisi veriyor ve BCN’yi 14,589 Satoshi olarak listeliyor. Bytecoin ağı nispeten düşük bir oran olan 148,053 TH/s oranında çalışarak bu gene de GPU madenciliği yapılabilmesini mümkün kılıyor. Ancak mevcut hız ağı daha yavaş yapıyor ve ağı potansiyel ASIC saldırılarına açık bir hale getiriyor. En azından teoride saldırı oranı %51 olarak belirlenmekte.

Ağ hala her dakikada iki blok üretebiliyor ancak bu bloklar sadece çok az işlem barındırıyor ki bu da işlem hızının hiç yok denecek kadar düştüğü için hem Binance hem de Poloniex cüzdanlarını kapatmış durumda.

Ancak Bytecoin takımı durmak bilmiyor ve hamle olarak CoinMarketCap’den fiyat bilgisini yenilemelerini talep etti:

”Sevgili @CoinMarketCap, lütfen kullanıcılarımızın değerimizi düzgün bir şekilde görebilmesi için fiyat değerimizi sitenizde düzeltebilir misiniz? Topluluk içerisindeki bu sıkıntıya mahal veren Bytecoin yazılımındaki büyük sorunu düzelttik ve son 24 saattir size ulaşmaya çalışıyoruz. ”


Bu yoğunluğa sebep satın alma işlemlerinin sebeplerinden birisi koinin piyasa değeri ve limitli koin kaynağı olarak görülüyor. Bytecoin bir anda top 10 listesinin 4. sırasına uçmuştu ve öne çıkan bir koin olarak yatırımcıları adeta onu almaya teşvik ediyordu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment