Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Mesajlaşma Uygulaması WeChat Üçüncü Parti Blockchain Uygulamasını Askıya Aldı

Yerel bir medya kanalı olan Caijing’in 9 Mayıs tarihindeki haberine göre, Çin menşeli mesajlaşma, sosyal medya ve ödeme yapma uygulaması olarak Tencent tarafından geliştirilen Wechat, uygulamanın kullanıcılarına sözleşme anlaşmaları sunan bir üçüncü parti blockchain uygulamasını askıya aldı.

Çarşamba günü piyasaya sürülen Xiao Xieyi adındaki bu mini program blockchain teknolojisi kullanarak WeChat üzerinde sözleşme anlaşmaları yapmasını ve kendilerine özel bir sosyal medya ID’si oluşturmalarını sağlıyordu. Söylenenlere göre bu olay içeriğin ve kullanıcı kimliklerinin gerçek ve güvenilir olmasını sağlıyordu.

Caijing kanalına göre bu uygulama kullanıcıların Ethereum ağı temelli anlaşmalarını şifrelemesini ve kaydetmesini ‘küçük bir işlem ücreti karşılığında’ mümkün kılıyordu. Ancak piyasa sürümünün bir gün sonrasında uygulama askıya alındı. Uygulama sorumluları bu konuda şu açıklamaları yaptı:

”Xiao Xieyi hizmet kuralları ihlali dolayısıyla askıya alındı. Programın bünyesinde bulunan içeriğin WeChat programı üzerinde yetkiye sahip olmaması sebebiyle program askıya alınmıştır ve bu konuda özür dileriz.”

2018’in Mart ayında Tencent CEO’su Ma Huateng bu mesajlaşma uygulamasının aktif kullanıcı sayısının dünya genelindeki aylık olarak 1 milyarı aştığını ve bu durumun kendilerini dünya çapında beşinci en büyük sosyal medya ağı yaptığını açıklamıştı. Kullanıcıların çoğu ise Çin sınırları içerisinde toplanmış durumda.

Yakın zamanda Facebook Messenger’ın baş sorumlusu David Marcus, Facebook’un olası blockchain teknolojisi kullanımlarını araştırdığını söylemişti. Bu girişimin bir parçası olarak Marcus, Facebook genelinde blockchain’den en iyi nasıl fayda sağlanabileceğini araştırmak için küçük bir grup kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment