Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Coinbase Kurul Üyesi Öncülüğünde Yeni Bir Blockchain Grubu Kuruyor

Facebook bünyesindeki Messenger uygulamasının başkanı ve Mesajlaşma Ürünleri bölümünün de başkan yardımcısı olan David Marcus, Bitcoin’in altında yatan blockchain teknolojisi odaklı yeni bir grup kuracak.

Marcus Salı öğleden sonra sosyal medya sitesinde attığı bir durum güncellemesinde şunları belirtti:

”İşe en baştan başlayarak Facebook içerisinde Blockchain’in sunduğu olanaklardan en iyi nasıl yararlanabileceğimizi bulmak için küçük bir grup kuruyorum.”

Bildiğimiz üzre Marcus, Aralık ayında ABD piyasasının kripto para alım satımı konusunda lideri olan Coinbase kuruluna katılmıştı.

Bu yeni bilgi, salı günü duyurulan yeniden kodlama haberinin ardından yaşanan Facebook’un 15 yıldır geçirdiği en büyük yönetici değişimi haberinden hemen sonra meydana geldi.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Ocak ayının başlarında şirketin kripto paraları incelemekte olduğunu ve bunları ”kendi hizmetlerimiz içerisinde en iyi şekilde” nasıl kullanabileceklerini incelediklerini belirtmişti.

Blockchain teknolojisi iki taraf arasında yapılan işlemlerin güvenli ve hızlı bir kaydını oluşturup bankalar gibi üçüncü tarafların gerekliliğini ortadan kaldırmaya yarıyor. Bitcoin ise bu teknolojinin ilk uygulandığı yer.

 Kaynak: CNBC

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment