Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA [MIOTA] Vakfı, Schindler İle İttifak Kurdu

IOTA Vakfı  Yönetim Kurulu Üyesi olarak Michael Niles’i bünyesine kattı ve Schindler Group ile bir ittifaka girişti.

Michael Niles Endüstriyel İnternet’in akıllı, bağlantılı ve veri güdümlü özelliklerini öğrenme evresinde olan bu konunun erken bir kullanıcısı ve savunucusu. Kendisi ayrıca geçen senenin Mart ayından beri IOTA vakfının danışma kurulu üyesi.

IOTA Vakfı Almanya sınırları içerisinde bulunan resmi, kar gütmeyen bir kuruluş. Vakfın kurucuları IOTA’yı açık kaynaklı ve ücretsiz kullanıma sahip bir şekilde tasarladı. Vakıf buna ek olarak bağımsız ve tarafsız, kar amacı gütmeyen bir kurum tarafından, hükumet ve endüstriyi bir araya getirmesi amacıyla yönetilmekte.

Schindler firması asansör ve yürüyen merdiven üretimi, kurulumu, servisi ve modernizasyonu hizmetlerini yapan bir şirket. Firmanın ürünlerini Türkiye de dahil bir çok ülkenin bir çok binasında bulabilirsiniz. Schindler binlerce şubede hizmet  vermekte ve bunun yanı sıra 100’den fazla ülkede şubeleri de mevcut. Çin, ABD, Brezilya, İspanya, Hindistan, Çin ve hatta Türkiye’de de faaliyetleri bulunmakta.

20 Mart tarihinde Schindler Holding Hisse Sahipleri Yıllık Genel Kurul Toplantısını yaptı ve burada Niles, alnı açık bir şekilde Yönetim Kurulu üyelerinden birisi olarak seçildi ki bu teklif ilk başta geçen yılın Ocak ayında kendisine sunulmuştu. Niles bunun yanı sıra kurulun Denetim ve Strateji komitesine de üye olarak eklendi. Niles, Schindler’in dijital stratejisinin nesnelerin interneti üzerinde nasıl bir durum izleyeceği konusunda önemli bir unsur olacak.

Ancak etrafta Niles’ın çok önceden IOTA ve Schindler Grup arasında gelecekte gerçekleşecek bir ortaklık planladığı sözleri dolaşmakta. Şirketin bu son teknolojiye asansör ve yürüyen merdiven sektöründeki dijitalleşmeyi sağlamak adına yatırım yaptığı açıklandı.

Schindler geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde GE Digita, Predix de dahil farklı farklı şirketler ile çok sayıda iş ortaklığı yapıp Huawei ile nesnelerin interneti konusunda işbirliği odaklı bir anlaşma imzalamıştı.

Bir Twitter kullanıcısı olan Tiny workshop:

”IOTA tarafından mükemmel bir iş çıkartıldı.”

Metz:

”Keşke bunu bir video kaydı olsaydı.”

Hayley:

”Michael Niles gibi çok yetenekli bir kişini IOTA ile çalıştığını görmek çok heyecan verici. Bu olay IOTA’nın gelişimini arttıracak ve Schindler da müşterilerine daha iyi bir tatmin sunacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment