Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Colorado, Veri Koruması ve Siber Güvenlik İçin Blockchain Kullanımı Hakkındaki Yasayı Onayladı

Colorado Senatosu 7 Mayıs tarihinde hükumetin kayıt tutabilmesi ve siber güvenlik konuları için blockchain kullanmasını içeren bir yasa onayladı.

18-086 numaralı Senato Tasarısı, valilik ofisi bilgi teknolojileri bölümünün (OIT), Colorado Eyalet Departmanının ve Colorado eyaleti düzenleyici kurum ve kuruluşlarının, gizli kayıtları suçlulardan, yetkisi olmayan kişilerden veya yanlışlıkla manipüle edilmesinden veya çalınmasından korumak için  şifreleme teknikleri ve blockchain teknolojisi kullanımını içeriyor.

Tasarı blockchainin potansiyel bir şekilde azaltabileceği hükumet verileri hakkındaki tehditlerin altını çizerek şunları ele alıyor:

”2017 yılında Colorado hükumetine yapılan siber saldırı günlük olarak 6 ila 8 milyon girişim arasında değişmekteydi.. Şimdilerde hükumet verilerine karşı veya hükumet veri ağlarına karşı durmadan artan bir bilgi hırsızlığı ve çeşitli tehdit unsurları mevcut…

Blockchain gibi dağınık cüzdan teknolojilerinin arttırılmış kullanımı veri güvenliği, güvenilirlik, şeffaflık ve bütün ayrı eyalet kurumları ve yetkilileri açısından çok çeşitli ve devrim niteliğinde geliştirmeler öneriyor.”

Eyalet kurumlarının bundan böyle, blockchain teknolojilerinin benimsenmesinin faydaları ve maliyetleri için kendi yetki alanlarındaki her kamu kurumunun veri sistemlerini “yıllık olarak değerlendirme” gerekliliği olacak.

SB 18-086 yasası bunun yanı sıra yüksek eğitim kurumlarının da kendi müfredat ve araştırma aktiviteleri dahilinde blockchain kullanmasını içeriyor.

Yasa blockchain teknolojilerinin toplumu, teknolojiyi ve finans unsurlarını ”insan eylemlerinin internette yapılan işlemlere eşleştirilebilmesine sağladığı destek nedeniyle” eşsiz bir çözüm sunduğunu vurguluyor.

Bağımsız ABD eyaletleri durmadan artan bir hızla blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili olumlu yasa tasarıları onaylamaktalar. Mart ayında Tennessee eyaleti blockchain teknolojisi ve akıllı kontrat sisteminin elektronik işlemler için yasal kullanımını onaylamıştı. Verilerin şirketler tarafından blockchain üzerinde depolanabilmesi ve paylaşabilmesini sağlayan bir yasa da geçen Nisan ayında Arizona eyaletinde imzalanmıştı. Aynı ay içerisinde Arizona buna ek olarak eyalet sakinlerinin vergilerini kripto paralar ile ödemesinin de önünü açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment