Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Tom Lee Önümüzdeki Hafta Bitcoin’den Sıçrama Bekliyor

Fundstrat araştırma şirketinin kurucusu olan ve Bitcoin’e karşı takındığı olumlu tavır ile bilinen Tom Lee ve ekibinden bir iddia daha geldi.

Yılda bir düzenlenen ve bu yıl New York’ta gerçekleşecek kripto para konferansı Consensus’un Bitcoin fiyatlarına çok olumlu yansıyabileceğini iddia eden Lee, konferans sonrasında Bitcoin fiyatlarının yeniden ciddi bir yükseliş yaşayabileceğini belirtti.

Bu yıl 14-17 Mayıs tarihlerinde ABD’nin New York kentinde gerçekleştirilecek organizasyon, kripto para camiasının önemli isimlerinin katılımlarına sahne oluyor.

Lee, Tarih Tekerrürden İbarettir Diyor

Üst üste dördüncü yılında da kripto para camiasının önemli isimlerini buluşturmayı amaçlayan panel sonrasında, geçtiğimiz üç yılın üçünde de Bitcoin’de fiyat artışı yaşandı. Yaklaşık 7 bin kişinin katılması beklenen konferans sonundaki Bitcoin artış rallileri ise yüzde 10 ve 70 arasında değişen bir spektrumda.

Fundstrat’ın sahibi Tom Lee, bu sene de geleneğin bozulmayacağına ve Consensus sonrası fiyatlarda ciddi artışlar yaşanacağına inandığını belirtti. Lee’ye göre ayrıca bu seneki süreç; geçen yılkileri de geride bırakacak. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

”Consensus hali hazırda dünyanın en büyük kripto para konferanslarından biri. Her sene de, konferans sonrası fiyatlarda artışlar yaşandı. Bu sene katılımcı sayısı hiç olmadığı kadar yüksek olacak. Bu sefer konferans sonrası rallinin daha da büyük olmasını bekliyoruz.”

Eğer Lee ve ekibi yaptığı analizde haklı çıkmayı başarırlarsa, Bitcoin’in güncel hedefi 15 bin dolarlar olabilir. Eğer Lee ve ekibinin yine belirttiği gibi ralli daha da büyük çaplı olursa bu sefer Bitcoin’in rekoru olan 20 bin dolarlara yakınsama ihtimali hayli yüksek görünüyor.

Ancak tüm bu olumlu yorumlar ile birlikt Lee yatırımcılara biraz daha temkinli davranmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Özellikle yasal düzenlenme tartışmalarının getirdiği baskıya değinen Lee bu sürecin Consensus sonrası ralliye olumsuz yansıyabileceğini belirterek şöyle konuştu:

”Peki ne kötü gidebilir? Consensus  boyunca düzenleme ile ilgili yapılacak olumsuz  yorumlar, işi kötü etkileyebilir. Biz ekip olarak bunun pek ihtimal dahilinde olduğunu düşünmesek de, yine de temkinli olmakta fayda var.”

Bitcoin ve diğer kripto paralar ana akım medyada ve hatta hayatımızın içinde hiç de beklenmedik şekilde iyiden iyiye yer edinmeye başladıktan sonra yasal düzenlemelerin devletler tarafından gündeme alınması, aslında pek de anormal bir durum değil. Ancak son dönemde tartışmaların odağı biraz daha Ethereum’a kaymış gibi görünüyor. Özellikle SEC’in Ethereum için senet mi değil mi kararını verecek olması; şu anda ana gündem maddesi gibi duruyor. Böylesi saygın bir kurumun, çok da genç sayılabilecek bir sektörün en önemli oyuncularından biri hakkında vereceği karar, elbette ki emsal değeri taşıdığından herkesin gözü kulağı SEC’te.

Ancak geçmişe bakacak olursak Lee ve ekibinin çok tutarlı ve isabetli analizler yaptığı da ortada. Spekülasyon ve gündem olma çabası yaratmadan işini yapan Fundstrat ekibinin CEO’su, daha önce Ağustos 2017’de yayınladığı analizde 2018 ortasında Bitcoin’in en az 6 bin dolar olacağını belirtmişti ve nitekim haklı da çıktı.

Ayrıca Amerika’da vergilendirme sürecinin son gününden sonrası için yaptığı tahminde de yanılmayan Lee, Bitcoin’in o günden sonra artış trendine gireceğini de bildi. Başarılı analist, uzun dönemde de Bitcoin için oldukça iyimser görüşlere sahip ve böylesi saygınlıkta birinin bu yorumları yapıyor olması, sektördeki yeni yatırımcılar için de iç rahatlatan bir şey. Lee, daha önce yaptığı açıklamada 2018 sonu için Bitcoin değerini 25 bin dolar olarak vermiş ve Bitcoin’in 2022’de 250 bin dolar olabileceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment