Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akıllı Sözleşmeler ABD Eyaletinin Yasalarında Tanınmaya Başladı

ABD Eyaleti Tennessee valisi, blockchain verileri ve akıllı sözleşmeleri devlet yasaları altında yasal olarak tanıyan bir yasa tasarısı imzaladı.

Vali Bill Haslam, kamuoyu kayıtlarının gösterdiği üzere, Tennessee’nin bu yasayı takip etmek için ABD’nin en son devleti haline geldiğini gösteren aylarca devam eden süreci kapatarak Perşembe günü tasarıyı imzaladı. LegiScan‘ın verilerine göre, yasa tasarısının Ocak ayında tanıtılmasından bu yana, tasarı yasama meclisini de geçerek, oy birliği ile yürürlüğe girdi.

Yasa tasarısı şu şekilde açıklanıyor:

Tasarı tanıtıldığı gibi, blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmeleri elektronik işlemlerde kullanma yasal otoritesini tanır; blockchain teknolojisi tarafından güvenceye alınmış belirli bilgilerin sahiplik haklarını korur.

Yasa ayrıca, akıllı sözleşmeleri yasal güce sahip olarak kabul ederek, “bir işlemle ilgili hiçbir sözleşme, yalnızca sözleşmenin bir akıllı sözleşme süresi içermesi sebebiyle hiçbir yasal etki, geçerlilik veya uygulanabilirlikten yoksun bırakılmaz.”

Kanun, Florida ve Nebraska’daki, yasal bilgilerin bir blockchain üzerinde saklanması çabalarına benzerlik gösteriyor. Bununla birlikte, Nebraska yasa tasarısı meclis tarafından halen oylanmamışken, Florida yasa tasarısı takvimde “öldü” ifadesiyle gözüküyor. Nebraska yasama meclisinin tam bir oylama için hareket edip etmeyeceği henüz belli değil.

Arizona valisi geçtiğimiz Mayıs ayında benzer bir yasa imzaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment