Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çalışanlarına Kripto Paralar ile Maaş Ödeyen Şirket Sayısı Artıyor

Kripto para sektöründeki talep ve iş ilanlarının sayısı gün geçtikçe artarken, finansal manada geleneksel sistemden bu kadar keskin hatlarla ayrılan bir iş kolundaki maaş ödemelerinin formunda da, bir takım değişiklikler olması olağan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Bu konu ile ilgili son dönemde bazı girişimler ciddi çalışmalar yaparken bunlardan birisi de Bitwage şirketi oldu. Şu anda 45 farklı şirket ile çalışan girişim; yaklaşık 20 bin kişilik bir kadroya hizmet verirken; çalıştığı şirketlerin çalışanlarına maaşlarını kripto paralar ile ödemesinin yolunu açıyor. Maaşların vergilendirilmesi noktasında da şirket, Amerikan yasaları doğrultusunda çalışarak görevini eksiksiz yerine getiriyor.

Şirketin birlikte çalıştığı şirketler arasında dikkat çekenlerinden bir tanesi de kripto para borsası Paxful. Kişiden kişiye kripto para trade edilmesi imkanı sunan Paxful ile yapılan iş birliği hakkında konuşan Bitwage CEO’su Jonathan Chester, şunları söyledi:

”Verdiğimiz hizmet, birçok şirket için gerçekten de hayat kurtaracak kadar iyi. Bunun sadece kripto paralar ile ilgili olduğunu düşünmeyin, müşterilerimizin sadece yarısı kripto paralar ile ilgili kurumlar. Onun dışında, birçok farklı sektörden, bankacılık sorunu yaşayan ve maaş ödemelerini yapamayan firmalara da hizmet veriyoruz. Bu açıdan da yaptığımız işi çok değerli ve kıymetli bulduğumu belirtmeliyim.”

2014 yılında kurulan şirket şu anda 11 tam zamanlı çalışandan oluşan geniş sayılabilecek de bir ekibe sahip. Chester, hacmin ise aylık 2.5 milyon dolar olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment