Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Geliştiricisi: İnsanların Bizi Algılama Metodu Doğru Değil

Bitcoin ağında yaşanan tıkanıklık, uzun gönderim ücretleri ve yüksek transfer bedelleri hemen herkesin malumu. Birçok otorite, çeşitli etkinliklerde yaptıkları yorumlarda Bitcoin’in bu özelliklerden dolayı başlarda hayal edilen para birimi olma özelliğinden çok, dijital bir altın gibi bir değer atfedilen varlığa evrildiğini ifade ediyor ki pek de haksız sayılmazlar.

Ancak bu noktada devreye giren ve bir süredir hayatımızda yer etmiş olan Lightning Network, daha hızlı ve daha ucuz gönderim imkanı sunuyor. Ancak nodlar ve karmaşık gelen işleyişi sebebiyle, LN teknolojisinin Bitcoin topluluğunun büyük bir kesmi tarafından rutin olarak kullanıldığını söylemek güç.

Yine de konuyla ilgili bir açıklama yapan Lightning Network geliştiricisi Alex Bosworth; LN’nin pazarlanma biçimini eleştirdi. Bosworth, LN’nin sadece düşük transfer ücretlerinden ibaret olmadığını ve bu tarz bir pazarlama metodunu doğru bulmadığını belirten başarılı isim, attığı tweette şu noktalara değindi:

”Şu anda LN ile ilgili oluşan yanlış algıya bir açıklık getirmek isterim. Ligtning Network, sadece ucuz transfer ücretlerinden ibaret bir uygulama elbette ki değil. Pazardaki duruma göre fiyatlandırma değişiyor ve sizlerin de takdir edebileceği gibi, bizlerin pazarı kontrol etme şansı düşük. Yani, her zaman için düşük transfer ücreti garantisi vermemiz, teorik olarak imkan dahilinde değil. Bu yüzden bu pazarlama metodunu doğru bulmuyorum ve bunu da kripto para dünyasının bilmesini istiyorum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment