Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusu: Bir Altcoin Bitcoin’i Öldürebilir

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, bitcoin hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Hoskinson’a göre, bitcoin yeniliklere açık olmadığı takdirde bir altcoin tarafından tahtından edilebilir.

Cardano kurucusu, katıldığı bir röportajda bitcoin teknolojisini eleştirdi. Charles Hoskinson, bitcoin’in herhangi bir teknolojik avantajının bulunmadığını savunuyor. “Kripto paralar arasında en az gelişmiş olan bitcoin’dir.” diyen Hoskinson, BTC’nin fütüristik olmadığını söylüyor. Eğer bitcoin yeniliklere açık olmazsa ve bu şekilde devam ederse bir altcoin “bitcoin’i öldürebilir” ve değerini yerle bir edebilir.

Bitcoin’in var olması için bir neden kalmaz

Hoskinson’a göre bitcoin, yalnızca insanların onun değerli olduğunu düşündüğü için değerli. Gelişmiş teknolojiye sahip olmayan bitcoin’e verilen değer azalır veya yok olursa BTC madenciliği de duracaktır ve bu da ağın güvenliğini tehdit edecektir. Hoskinson’a göre, eğer BTC yeni teknolojilerle geliştirilmezse bitcoin’in tercih edilmesi için hiçbir neden kalmayacaktır. 

“Daha blok boyutu konusunda anlaşamıyorlar”

Cardano kurucusundan gelen eleştirilerden bir tanesi de yönetişim konusunda oldu. Blok boyutu konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle bitcoin’in birçok kişiyi daha en başta kaybettiğini söyleyen Hoskinson, “Şimdi bana şunu söyleyin; daha blok boyutu konusunda bile anlaşamıyorken kuantum bilgisayarlar işin içine girdiğinde ne yapabilirsiniz?” dedi.

Hoskinson, kripto para sisteminin evrimleştiğini ve yeniliklere göre hareket etmenin önemli olduğunu vurguluyor. Bitcoin’de görmediği yeniliklerin ve gelişmişliğin mevcut kripto paralar arasında bir fark yarattığını ve altcoinlerin kötü özellikleri bir kenara bırakarak iyi ve kullanışlı özellikler edinebildiklerini söylüyor.

bitcoin-cardanoBitcoin’in kullanımı üzerine yorumlar geldi

NeoXCloud adlı Reddit kullanıcısı, bitcoin’in kullanılmasının tek sebebi olarak diğer kripto paraların BTC’ye dönüştürülebilir olmasını gösterdi. Syncphail isimli bir kullanıcı, “Bitcoin benzersizdi ve bu da onu bir değer deposu yapıyordu. Fakat artık bu durum geçerli değil. Bitcoin dominansına bakmak bunu anlamak için yeterli. Dominans azaldıkça BTC tüm önemini kaybedecektir.” dedi. Eleştirilerin yanı sıra bitcoin’i bitcoin yapan unsurun sahip olduğu basitlik ve bir değer deposu olma özelliği olduğunu savunanlar da var.

SydeFxs, bitcoin’ini tutmaya devam edeceğini ve BTC’nin dijital altın olduğuna inandığını belirterek, “ADA da harika bir kripto para ama yapmayın lütfen, bitcoin gibi kripto paraların benimsenmesinde başı çeken bir varlığa bunları söylemek ne kadar doğru?” diye sordu. BTC’ye atfedilen en büyük özellik, blockchain ağının güvenliğini sağlamak oldu. Bazı kullanıcılar, bitcoin’in rakipsiz olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!