Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano Kurucusundan İddialı Mesaj

Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, sosyal medya hesabından ADA takipçilerine bir mesaj verdi. Cardano’daki gelişmelerden bahseden Hoskinson, önümüzdeki 2 ayın Cardano için çok iyi geçeceğini söylüyor.

Buzdağı Benzetmesi

Charles Hoskinson birçok kişinin aklına soru işareti bırakan yeni bir açıklama yaptı.

Bu açıklamasında Cardano’yu bir buzdağına benzeten Hoskinson, insanların şu anda tıpkı buzdağının görünmeyen kısmında olduğu gibi Cardano’daki bazı gelişmeleri göremediklerini belirtti. Fakat Hoskinson’a göre bu görünmeyen, fark edilmeyen gelişmeler Cardano’yu çok ciddi anlamda etkileyecekler.

Hoskinson bunun ardından ADA takipçilerini meraklandıran bir mesaj verdi ve önümüzdeki 2 ayın Cardano için çok iyi geçeceğini söyledi. Kendisinin bunu derken tam olarak neyi kastettiği ise şu an için bilinmiyor.

Shelley ile İlgili Olabilir

Cardano ekibi kısa süre önce OBFT (Ouroboros Byzantine Fault Tolerance) protokolünü kullanmaya başladılar. Bu protokol Cardano ağının Shelley’ye, yani PoS (proof-of-stake) algoritmasına geçicini kolaylaştırıyor.

Cardano yol haritası, Kaynak: Cardano

Cardano ağının Shelley dönemiyle birlikte ciddi anlamda gelişmesi bekleniyor. Cardano bu gelişme sayesinde hem daha merkezsiz olacak hem de ağdaki kullanıcıları ADA ile ödüllendirmeye başlayabilecek.

Bazı ADA takipçileri Hoskinson’un bu açıklamasının doğrudan Shelley ile ilgili olduğunu düşünüyorlar. Bu isimlere göre Hoskinson’un bu mesajı, Shelley döneminde atılacak adımların 2 ay içerisinde atılacağı anlamına gelebilir. Fakat bu noktada kesin bir şey olmadığını yinelemek gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment