Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano, Nem ve Bytecoin OUT, Steem ve Syscoin IN – Yükseliş Sona Erdi

Kripto piyasaları 2-3 günlük bir yükselişin ardından tekrar kızıla büründü. Cardano, Nem ve Bytecoin en büyük hasarı alan koinler olurken, Steem ve Syscoin yükselişe geçti.

Piyasalarda yükseliş çok fazla sürmedi ve yaşanan düşüş piyasalar tekrar etkisi altına aldı. Toplam piyasa hacmi 270 milyar doların aşağılarına kadar geriledi. Piyasalara olan güven azaldıkça ve ayı piyasası güç kazandıkça, piyasalar daha da düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

Bitcoin gün içerisinde %2’lere kadar gelen bir düşüş gösterip, 6400 dolar seviyesinin altına kadar inmişti. BTC basın saatine göre 6.531 dolardan işlem görse de şu an için düşüş kanalında yer almakta ve bu sebeple yatırımcılar beklemeyi tercih ediyor olabilir. Ethereum da düşüş yaşayanlardan birisi olup,  %4.3’lere kadar gerileme yaşamıştı ancak basın saatine göre bu düşüş %2.34 seviyelerinde yer almakta. Ethereum’un birim fiyatı ise 467 dolar üzerinden işlem görmekte. Her zaman olduğu gibi bu sefer de büyük darbeeyi alt koinler yedi ve çoğu son bir kaç günde elde ettiği artıştan daha fazlasını kaybetti.

Bu alt koinler arasında en büyük darbeyi yiyen Cardano olmuştu. Cardano %9.5 seviyesinde bir düşüş ile 0.148 dolara kadar gerilemiş olmasına rağmen, basın saatine göre %8’lik bir düşüş ve 0.157 dolar birim fiyata sahip. Cardano’dan sonra ise Dash ve NEM geliyor. Dash ve NEM gün içerisinde %6’dan fazla düşüş yaşayanlardan iki tanesi olarak listeye hızlı bir giriş yaptı. Geri kalan alt koinler ise %4-5 arası düşüşler göstermekte. Bytecoin gün içerisinde %15’lere kadar çıkan düşüş sonrası biraz daha toparlanma gösterdi ve basın saatine göre %6 düşüş ile 0.003482 dolardan işlem görmekte.

Steem top 40 içerisinde basın saatine göre en büyük artışı gösteren alt koin oldu. Steem basın saatine göre %6.35’lik bir artış ile 1.78 dolardan işlem görmekte olup, top 40 içerisinde artış yaşayan başka bir alt koin NEO tarafından %4.86’lık artış ve 39.56 dolarlık birim fiyat ile takip edilmekte. Steem yakın zamanda kendi blockchain’ine özel bir yama getirmişti. Steem takımı yayılan dedikodular üzerine hiçbir kullanıcının hesabının veya tokenlarının risk altında olmadığını kesin bir dille ifade etti.

Güney Koreliler bugünlerde çok yoğun bir şekilde Steem kullanmaktalar. Basın saatine göre Bithumb ve Upbit, Güney Kore wonuna karşı olan Steem işlemlerinin neredeyse %52’sine sahip. Steem’in 24 saatlik ticari hacmi ise 8.8 milyon olardan 9.962 milyon dolara kadar bir sıçrama yaptı. Steem gün içerisinde 30. sırayı elde etmiş olsa da, basın saatine göre 467 milyon dolarlık toplam piyasa hacmi ile 31. sırada yer almakta.

Syscoin ise bugün ortaya çıkan ani bir gelişme ile %45’lere varan artış yaşadı ki bu olay Binance‘ın bir takım önlemler almasına neden oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment