Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Viber Messenger Uygulaması, Önümüzdeki Yıl Rusya’da Kripto Para Çıkartacak

Rakuten isimli çok uluslu Japon firması tarafından işletilen platformlar arası anlık mesajlaşma uygulaması Viber, ana şirketin kripto para birimi Rakuten Coin‘in kullanılabileceği bir platform olmayı planlıyor. Tabii bunun için önce Rakuten Coin’in piyasaya çıkması gerekiyor.

Japon firma 2019 yılında yeni hizmetini piyasaya sürmek için, Rusya’da kripto para birimleri ile ilgili son zamanlarda yaşanan yasal olayları yakından takip etmekte.

Rakuten Coin Rusyaya Viber Aracılığıyla Giriş Yapacak

Viber CEO’su Djamel Agaoua, messenger uygulamasının Rakuten’in kendi kripto para birimini oluşturma yolunda kilit bir öneme sahip olacağını belirtti.

Firma 2018‘in Şubat ayında, sahip olduğu 9 milyar dolarlık Müşteri Sadakat Programını, yeni bir blockchain temelli kripto para birimine dönüştürmek istediğini duyurmuştu. Bu amaç doğrultusunda Viber, sadece uygulamada kayıtlı olan kullanıcı sayısı ile kısıtlı Viber Community diye bir hizmet başlatmıştı.

E-ticaret, video yayını ve mali hizmetler gibi çok fazla alana yayılmış olan Rakuten, müşterilerin çeşitli hizmetlerde para harcayabilmesi için Viber aracılığıyla Rakuten Coin’i piyasaya sürecek.

Viber’in Rusya içerisinde yaklaşık 45 milyona yakın kullanıcısı var. Agaoua muhabirlere, Rakuten Coin’in Viber platformunda mevcut olacağını ve ABD doları, Avro ve Rus Rublesi karşılığında değişiminin yapılabileceğini belirtti.

”Bizim ana şirketimiz bütün Rakuten eko sistemi tarafından desteklenecek olan Rakuten Coin isimli kripto para birimini yaratıyor. Bu Rakuten Coin Viber içerisinde kullanılabilir olacak. Rakuten Coin Viber cüzdanında görünecek ve ruble, dolar ve avro karşılığında ticareti yapılabilecek. Şirketin uzmanları şu an kripto para dünyası ile ilgili Rus yasalarını incelemekte. Çok yakında ruble, dolar ve avroya karşılık Rakuten Coin gönderebileceğiz ve bunun ticaretini yapabileceğiz.”

Viber Rusya’nın yanı sıra ABD içerisinde %15, Batı Avrupa içerisinde %22, Merkez ve Doğu Avrupa içerisinde ise %73’lük en etkin mesajlaşma uygulaması oranına sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment