Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano’nun Günlük On-Chain Hacminde Büyük Artış: ADA Teknik Analizi

Kripto para borsası Kraken’in yakın tarihli bir raporuna göre Cardano (ADA), 2022 yılı içerisinde günlük on-chain hacminde büyük bir artış yaşıyor.

Kraken Intelligence tarafından kısa bir süre önce yayınlanan rapora göre Cardano‘nun yerel kripto para birimi ADA, temmuz ayında günlük on-chain hacminde aydan aya %16‘lık bir büyüme yaşadı. Ayrıca ADA‘nın günlük on-chain aktivitesinde 2022 yılının başından bu yana %268‘lik gibi büyük yükseliş görüldü.

ADA, yaşadığı bu büyüme ile Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Algorand’den (ALGO) daha iyi bir performans gösterdi. Rapora göre ay içerisinde Bitcoin‘in günlük on-chain hacminde bir %6‘lık bir büyüme gerçekleşirken Ethereum, Dogecoin ve Algorand‘de düşüş görüldü. Özellikle popüler meme token Dogecoin, %54‘lük bir düşüş yaşadı.

ADA

Raporda, büyümenin arkasındaki ana neden olarak merkeziyetsiz borsa SundaeSwap ve metaverse oyun uygulaması Pavia gibi uygulamaların piyasaya sürülmesi gösterilse de asıl önemli nedenin Cardano‘nun temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen “Vasil Hard Fork” ağ güncellemesi olduğu düşünülüyor.

Haziran ayında Cardano geliştiricileri tarafından temmuz ayının sonuna ertelenen ağ güncellemesi, geçtiğimiz hafta bir kez daha ertelendi.

Cardano (ADA) Teknik Analiz

CoinMarketCap sıralamasına göre en değerli 8. kripto para olan Cardano, son 30 günde %11’lik büyüme performansı gösterdi. Bitcoin’in son düşüşüyle birlikte 0,45 dolar seviyelerinde bulunan ana desteğine kadar geri çekilme yaşayan ADA, 0,535 dolar seviyelerindeki ara direncine kadar yükseliş yaşadı. Bu direncin kırılması durumunda ADA’nın 0,6 dolar seviyelerindeki ana direncine kadar yükselmesi mümkün görünüyor.

200 mumluk hareketli ortalamasının üzerinde bulunan ADA’nın, düşüş yaşaması durumunda 0,48 dolar seviyelerindeki hareketli ortalamasından (200MA) tepki alabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!