Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano’ya Bu Yıl Akıllı Sözleşme Teknolojisi Geliyor

Cardano, bu yıl akıllı sözleşme teknolojisinin geleceğini açıkladı. Akıllı sözleşmeler, nisan ayında özel olarak test edilmeye başlayacak.

Cardano ekibi, her ay düzenlediği Cardano360 etkinliğinde ekosistemdeki gelişmeleri aktardı. CEO Charles Hoskinson, akıllı sözleşme teknolojisi duyurusunu yapan isim oldu.

Cardano’nun 19 Mart tarihli güncelleme raporunda ise “nihayet” Alonzo çalışmalarının ilerlediği ve gereken güncellemelerin yapıldığı belirtilmişti.

Alonzo testneti için tarih verdi

Hoskinson, beklenen Alonzo hard forku için tarih verdi. Nisan sonu ya da mayıs başında Alonzo testnetinin hayata geçeceğini söyleyen Hoskinson, “Böylece insanlar akıllı sözleşme teknolojisini kullanmaya başlayabilecekler.” dedi.

Hoskinson, akıllı sözleşmelerin Cardano’nun Plutus platformunda gerçekleştirileceğini ekledi. Aynı zamanda profesyonel yazılım şirketlerinin ve Plutus geliştiricilerinin NFT gibi çeşitli akıllı sözleşmeler yazmayı deneyerek platformu test edeceklerini belirtti.

Alonzo’nun mainnet tarihi ertelenebilir

Hoskinson, mayıs sonu ve haziran başında geliştiricilerin Alonzo’yu test etmeye başlayacağını belirtti. Ardından güncellemeleri ve ortaklarını gözeterek şunları söyledi:

“Eğer Binance, Coinbase gibi ortaklarımız biz Alonzo hard forkunu mainnette hayata geçirmeden önce çeşitli güncellemeler yapmak isterlerse en az 4 hafta bekleyeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!