Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Opsiyonlarında Gözler 30 Nisan’a Döndü

Bitcoin, 2011 yılından beri mart ayını artıda tamamlamakta zorluk çekiyor. Opsiyon traderları, bu mart ayının geride kalmasıyla birlikte fiyatın nisan sonunda 80.000 dolar olabileceğine dair tahminde bulunmaya başladılar.

Bugün Bitcoin piyasasında 5.5 milyar dolarlık opsiyonun vadesi doldu. Bunun aradan çıkmasıyla birlikte gözler vadesi 30 Nisan’da dolacak olan sözleşmelere dönmeye başladı.

4.000’den fazla pozisyon var

Opsiyon hacmi bakımından sektörün en büyük borsası olan Deribit’e göre Bitcoin yatırımcıları, fiyatın önümüzdeki haftalarda neredeyse %50 oranında yükselmesini bekliyor olabilir. Vadesi 30 Nisan’da dolacak sözleşmeler arasında en popüleri, 4.633 açık pozisyonun yer aldığı 80.000 dolarlık sözleşmeler oldu.

deribit-bitcoin-opsiyon-pozisyon

Alım opsiyonları belirli miktarda Bitcoin’i, ileri bir tarihte belirli bir fiyattan alma hakkı verir. Bitcoin’in 30 Nisan’da 80.000 doların üstüne çıkacağını düşünen biri, 80.000 dolarlık alım opsiyonu alabilir.

Ancak daha farklı sebeplerle de işlem yapılabildiği için bu opsiyonları alan herkesin 80.000 dolar beklentisinde olduğunu söylemek güç.

Bearish mart geride kaldı

Skew verilerine göre 30 Nisan için toplamda 38.000’den fazla Bitcoinlik açık pozisyon bulunuyor. Bu sayı, Haziran 2021 sözleşmeleri için 40.000’i aşmış durumda.

Gelecek ayın neler getireceği bilinmese de nisan ayının Bitcoin için genel olarak bullish olduğu biliniyor. Hangi ay ne kadar değer kazanılıp/kaybedildiğini ölçen CoinDesk’e göre Bitcoin, 2011’den bu yana nisan aylarını sadece iki kez ekside kapattı. Buna karşın, mart ayı sadece iki kere artışa kapatılabilmişti.

coindesk-bitcoin-aylik-getiri

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!