Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CarrefourSA’daki Sebzelerin Kökeni Blockchain ile Sorgulanabilecek

Hektaş Ticaret, geçen hafta yılın birinci çeyreğini kapsayan faaliyet raporunu yayınladı. Hektaş, blockchain teknolojisini kullanarak geliştirdiği İzlenebilir Güvenli Gıda Platformunun CarrefourSA’da kullanılabileceğini duyurdu.

Hektaş, İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu projesi için yürüttüğü ar-ge çalışmalarının ilk sonuçlarının elde edildiğini açıkladı. Tüketiciler, meyve ve sebzelerin üretim zincirindeki hangi aşamalardan, ne şekilde geçtiğini bu uygulama üzerinden sorgulayabilecek.

Üretim zinciri blockchain ile izlenecek

Uygulamada yer alan bilgilerin, üreticiden başlayıp son tüketiciye kadar uzanan süreçteki tüm paydaşları kapsaması bekleniyor. Güvenli Gıda Platformunda yer alan bilgilerin, ortaklar tarafından anlık olarak takip edilebileceği aktarıldı.

Güvenli Gıda Platformundaki ürünlerin uçtan uça izlenebilirliğinin, blockchain teknolojisiyle güvence altına alınacağı ifade ediliyor. Uygulamadaki bilgilere bir mobil uygulama ve komuta merkezi yoluyla erişmek mümkün olacak.

CarrefourSA’da QR koduyla kullanılabilecek

Güvenli Gıda Uygulaması için yapılan çalışmalarda CarrefourSA ile iş birliği yapıldığı belirtildi. Mağazalardaki bazı ürünlerin üretim zincirindeki yolculuğu, bu uygulamayla takip edilebilecek.

CarrefourSA müşterilerinin, reyonlardaki sebze ürünlerinin üstünde yer alan QR kodu aracılığıyla o ürüne dair üretici bilgisi, yer, zaman ve yetiştirilme şartları ile aktredite olmuş kuruluşlardan alınan kalıntı analizlerine anlık olarak ulaşabilecekleri aktarıldı.

1956’da Adana’da kurulup ardından Gebze’ye taşınan Hektaş, ürettiği bitki koruma ve besleme ürünleriyle tarım ilaçları sektöründe faaliyet gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!